Uz uzajamne optužbe, Miljković završio ispitivanje okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

Marko Miljković, najbliži saradnik Veljka Belivuka, okončao je danas u Specijalnom sudu ispitivanje Bojana Hrvatina pokušavajući da pronađe rupe u iskazu okrivljenog saradnika.

Miljkovićevo ispitivanje, koje se proteglo na četiri glavna pretresa, došlo je do tačke u optužnici koja se odnosi na ubistvo Milana Ljepoje.

Ljepoja je, prema navodima optužnice, sedma i hronološki gledano poslednja žrtva Belivukove grupe.

Ubijen je davljenjem u Ritopeku, zbog toga što je učestvovao u organizaciji atentata na Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.

U ovom ubistvu, za razliku od nekih prethodnih, lično je učestvovao i okrivljeni saradnik Hrvatin, a prema njegovom svedočenju i Veljko Belivuk.

Insistiranje Miljkovića da saradnika pita o detaljima dovodila je do povremenih polemika sa Hrvatinom.

Na Hrvatinovu konstataciju da se ne seća kako je ko od okrivljenih taj dan bio obučen, Miljković ga je pitao šta je, dok je sedeo vezan u tajnoj sobi u Ritopeku, imao Ljepoja na sebi.

– Imao je neku trenerku prebačenu preko nogu, jer je njegova bila pocepana, kazao je Hrvatin.

Na ovo je Miljković pitao – Zašto bismo ogrnuli trenerku preko čoveka koga hoćemo da ubijemo? Da ga ne bismo posramili ili da mu me bude hladno? Nije mi to jasno.

– Mnogo toga tebi ovde nije jasno, zato što si folirant, rekao je Hrvatin na šta mu je Miljković odgovorio – „Ti si folirant“.

Na pitanje koji je bio njegov motiv da učestvuje u ubistvu, Hrvatin je odgovorio pripadnost grupi dodajući da se povremeno pitao da li bi i on mogao da bude žrtva.

Kada ga je Miljković pitao zbog čega za ubistvo Ljepoje nije dobio novac, Hrvatin je naveo da je to pitanje za njega i Veljka Belivuka.

Nakon Miljkovića, Hrvatinu je pitanja postavljao Miloš Budimir koji ga je upoznao u zatvoru i ubacio u grupu.

Svoje ispitivanje Budimir je počeo pitanjima o sukobima koje je Hrvatin imao u zatvoru.

– Śta ovim pokušavaš, da pokažeš sudu kakav sam bio u zatvoru? Pa misam bio cvećka. Eto, odgovorio je Hrvatin.

On je, uzgred, jedan od trojice okrivljenih saradnika koji su sklopili sporazum sa tużilaštvom. Hrvatin je detaljno opisao ubistva koja se grupi stavljaju na teret, a u optužnici se navodi njih sedam uz brojna druga krivična dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari