Užice: Advokat obelodanio pritiske na policajce da svedoče protiv učesnika blokada (VIDEO) 1

Mirko Filipović, užički advokat i učesnik aktuelnih protesta u Užicu, saopštio je za Danas da su užički policajci izloženi manipulacijama i pritiscima nadređenih, kako bi svedočili protiv građana koji su učestvovali u tim blokadama i protiv kojih je užička policija podnela prekršajne prijave.

„Tokom jučerašnjeg dana obratilo mi se više policajaca iz Policijske uprave Užice. Oni tvrde da su izmanipulisani od strane svojih pretpostavljenih i da je ta naredba došla iz Beogarada. Rekli su da ne žele da svedoče protiv svojih sugrađana, prijatelja, komšija i onih koji su uzorni u gradu u svakom pogledu“, kazao je za Danas Filipović, koji je i ove subote učestvovao u blokadi.

On je objasnio da se od policajaca traži da svedoče po prekršajnim nalozima, koje je užička policija podnela protiv učesnika blokada saobraćaja u tom gradu.

„Rekli su da ih je sramota. Smatraju da se na taj način vrši još jedna podela između građana i policije, iako smo svi, koji učestvujemo u protestu, na istom zadatku“.

Užice: Advokat obelodanio pritiske na policajce da svedoče protiv učesnika blokada (VIDEO) 2
Policija na prvoj blokadi u Užicu/Foto: Nenad Kovačević

Filipović je u izjavi za Danas dodao i to da su mu „policajci rekli da ih niko nije pitao da li će da svedoče protiv demonstranata“ i da su „zgranuti ponašanjem svojih kolega i nadređenih, nakon protesta prošle subote“.

„Policajce su, bez njihovog znanja i pitanja o tome da li žele da budu svedoci, stavljali na spisak za svedoke po prekršajnim nalozima protiv učesnika blokada“, dodao je naš sagovornik.

 

„Njihova imena ne mogu da otkrijem, jer su me oni zamolili da to ne uradim, jer ovaj režim funkciniše tako da će njih, ukoliko se saznaju njihova imena, uputiti na rad u Novu Varoš, Priboj i druga mesta“, naveo je za Danas Filipović i rekao da su mu se, „za sada, obratila trojica užičkih policajaca“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari