Užice finansira odmore za zdravstvene radnike koji rade u kovid zonama 1Foto: N.Kovačević

Zdravstvenim radnicma, koji su angažovani u kovid zonama u užičkoj Opštoj bolnci i kovid bolnici, Grad Užice platiće sedmodnevne odmore na Zlatiboru.

Odmore, u trajanju od po sedam dana i u smenama, oko 200 zdravstvenih radnika provešće na Zlatiboru u objektu „Golija“, koja je u vlasništvu Dečjeg odmarališta Zatibor, ustanove čiji je osnivač Grad Užice.

To je odlučilo Gradsko veće, a za tu namenu je izdvojeno 1,2 miliona dinara z užičkog budžeta.

Time je Užice postalo prvi grad u Srbiji koji se na takav način zahvalio svojim zdravstvenim radnicima koji, duže od jedne godine, uz veliki trud i napor, leče ljude od infekcije virusom korona, a neki od njih su i sami bili inficirani.

Osim toga, odeđeni broj lekara bio je, tokom prošle godine, u jeku epidemije, angažovan kao ispomoć zdavstvenim ustanovama u kovid sistemu u Beogradu i drugim gradovima Srbije.

U užičkoj bolnici i kovid bolnci, osim građana Užica, leče se i kovid pacijenti iz celog Zlatiborskog okruga.

Čedo Đokić, predsednik Nezavisnog sindikata u užičkoj bolnici, u ime svojih kolega, pohvalio je odluku Grada i dodao da je „dobro to što se neko setio zdravstvenih radnika i što im je na takav način izrazio zahvalnost“.

„Duže od jedne godine zdravstveni radnci su sučeni sa paklenim ritmom rada i sa potpuno nepoznatom bolešću. Nije bilo nimalo lako, ali su sve to izgurali nadljudskim naporom i odluka Grada je za svaku pohvalu“, kazao je za Danas Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari