Užice: Na Sajmu zapošljavanja najtraženiji niskokvalifikovani radnici 1Sajam zapošljavanja/Foto: Grad Užice

Na sajmu zapošljavanja u Gradskom kulturnom centru u Užicu, više od 25 poslodavaca ponudilo je 330 radnih mesta.

Potrebu za adekvatnim kadrovima iskazalo je više od 25 poslodavaca sa ponuđenih 330 radnih mesta.

Najtraženiji su niskokvalifikovani i radnici sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme, kojih je i najviše na evidenciji užičke Filijale NSZ.

„Svake godine na organizujemo sajam u Užicu, procenat realizacije je od 30 do 60 odsto. Danas je prisutno više od 25 poslodavaca iz Užica sa iskazanim potrebama za 330 radnika, a tu je i “Leoni” koji traži više od 500 radnika”, rekla je direktorka Filijale, Zorica Milošević.

Slobodan Kuzmanović član Gradskog veća istakao je da je ove godine Užice izdvojilo 9 miliona dinara za mere aktivne politike zapošljavanja.

“Sa sredstvima NSZ koja je opredelila 8,6 miliona dinara realizovali smo četiri mere aktivne politike zapošljavanja. Sredstva za ove namene planiramo i u budžetu za narednu godinu”, kaže Kuzmanović.

Statistika

Na evidenciji filijale Užice sada se nalazi oko 6.830 nezaposlenih od čega je 2.700 u Užicu. Procenat starijih od 50 godina je 42 odsto, a mlađih od 30 godina, 16 odsto. Od toga, 57 odsto su nezaposleni trećeg i četvrtog stepena stručne spreme, a niskokvalifikovani radnici su zastupljeni sa 26 procenata. U poređenju sa istim periodom prošle godine na evidenciji je oko 1.000 nezaposlenih manje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari