Užice: Održana prva konferencija "Javna svojina za razvoj javnog sektora" 1Foto: Promo

Prva konferencija posvećena projektu „Javna svojina za razvoj javnog sektora“ kojim su, između ostalih lokalnih samouprava u Srbiji, obuhvaćeni Užice i Bajina Bašta, održana je u Užicu.

Projekat, čiji je cilj da se unapredi sistem upravljanja javnom imovinom, finansira EU sa 192.000 evra u okviru Programa Exchange 5, koji realizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Regionalnom razvojnom agencijom „Zlatibor“ iz Užica, iz sredstava IPA 2014, dok je ugovaračko telo Ministarstvo finansija.

Ukupna vrednost projekta, koji bi trebalo da traje 18 meseci, iznosi 192.000 evra, od kojih je 90 odsto donacija EU, dok je ostatak učešće Užica i Bajine Bašte.

Na skupu su predstavljene aktivnosti kojima bi, u dve susedne lokalne samouprave, trebalo da se kreirara efikasan sistem upravljanja javnom imovinom, za koji je rečeno da će biti u interesu građana i privrede.

Osim unapređenja tehničkih i kadrovskih kapaciteta, ocenjeno je, da će na osnovu faktičkog stanja biti omogućeno i formiranje dokumentacije koja je potrebna u procesu legalizacije, ali i za investiranje, racionalno i opravdano ekonomsko odlučivanje lokalne samouprave.

Učesnici konferencije su bili Milena Radomirović, menadžerka programa Exchange 5 iz SKGO, Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica u ostavci, Radomir Filipović, predsednik opštine Bajina Bašta, Slavko Lukić, direktor RRA „Zlatibor“, Miroslav Ivanović, menadžer projekta, Petar Vujadinović, sekretar Skupštine grada Užica i Damjan Milutinović iz Ministarstva finansija Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari