Užička policija apelovala na građane da ne koriste pirotehnička sredstva tokom predstojećih praznika 1Foto: Nenad Kovačević

Policijska uprava Užice je apelovala na građane da, tokom predstojećih praznika, ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način, ističe se, mogu povrediti sebe i osobe u svojoj okolini.

Policija podseća roditelje na to da „igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija“.

„Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima, gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima“, ističe se u današnjem apelu Policijske uprave Užice.

Takođe, kako se navodi, „vatromet mogu da koriste samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova“.

„Ovlašćena službena lica u Policijskoj upravi u Užicu“, dodaje se, „aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom, kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da ih neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari