Užički Putevi otklonili posledice odrona kod Bistrice 1Foto: Ana Milošević

Ekipe užičkih Puteva, uklonile su posledice odrona koji se rano jutros dogodio na magistralnom putu od Nove Varoši ka Prijepolju, u mestu Bistrica.

Na kolovoz se sručilo oko 200 kubika kamenja, ali deonica nije bila potpuno zatrpana, pa se saobraćaj odvijao naizmenično.

–Potpuni zastoj se nije dogodio, jer na mestu gde su se kamenje i zemlja sručili, postoji proširenje. Sada je sve uklonjeno i saobraćaj je normalizovan, kaže za Danas Alen Mušanović iz JP Putevi Užice.

On dodaje da je put od Borove Glave do Bistrice prohodan, ali i apeluje na vozače koji krenu na put preko Zlatibora i ka Crnoj Gori, da imaju svu neophodnu zimsku opremu sa sobom.

-Sada kada sneg prestaje da pada, počinjemo da čistimo i puteve drugog i trećeg prioriteta, ali oprez je neophodan, kaže Mušanović, napominjući da je samo u toku noći na području Zlatibora palo novih 25 centimetara snega, dok je u oblasti Nove Varoši visina snežnog pokrivača povećana za 30 centimetara.

Odron koji se jutros dogodio je drugi u poslednjih mesec dana na magistrali ka Crnoj Gori, a deo puta od Nove Varoši ka Prijepolju, jedan je od rizičnijih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari