Vagner grupa demantovala da je regrutovala Srbe za borbu u Ukrajini 1Foto: AP Photo, File

Ruska paravojna formacija Vagner danas je demantovala da je regrutovala Srbe za borbu u Ukrajini, dan nakon što su aktivisti u Beogradu podneli krivičnu prijavu prijavu protiv te organizacije, objavio je Rojters.

Krivične prijave su, između ostalih, podnete i protiv ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka i šefa BIA Aleksandra Vulina.

„Ja ne regrutujem Srbe“, poručio je u saopštenju osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin, dodajući da do sada nikada nije čuo ni za Bocan-Harčenka ni za Vulina.

Ranije ove sedmice predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi Rusija trebalo da prekine sve napore da regrutuje Srbe da se bore uz snage Vagnera u Ukrajini, navodi britanska agencija.

Dodao je da ruski internet portali i grupe na društvenim mrežama objavljuju oglase na srpskom jeziku u kojima Vagner grupa traži dobrovoljce.

Sjedinjene Države saopštile su danas da uvode nove sankcije Vagner grupi, a portparol Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi izjavio je da će Ministarstvo finansija označiti Vagner kao značajnu „transnacionalnu kriminalnu organizaciju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari