Vakcine protiv gripa stižu do kraja nedelje 1Foto: Freeimages/Brian Hoskins

Do kraja nedelje u Srbiju stiže 248. 256 doza vakcina protiv gripa, kada će i zvanično početi vakcinacija, rečeno je u Ministarstvu zdravlja, a prenosi RTS.

Ovu informaciju potvrdila je i dr Branka Lazić iz Doma zdravlja Stari grad. Prema rečima doktorke Lazić sezona gripa još nije počela ali su čekaonice pune pacijenata sa simptomima gripa kao što su kašalj, curenje nosa, temperatura i dijareja.

„Najvažnije je da se zaštite hronični bolensici, dijabetičari, srčani bolesnici i drugi. Vakcina se takođe preporučuje onima koji rade u javnom sektoru, zdravstvenim radnicima kako ne bi došlo do kolapsa zdravstvenog sistema“, objašnjava Branka Lazić.

Dodaje da je potrebno dve nedelje da se stvore antitela koja štite i kaže da je preporučljivo da se ljudi vakcinišu van sezone epidemije.

„Kod nas sezona ne počinje pre decembra tako da ima dovoljno mera da svi dođu i prime vakcinu“, smatra Lazićeva.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vakcine protiv gripa stižu do kraja nedelje”

  1. Opet će neko maznuti lovu! Setite se onoga Tomice Milosavljevića,te onoga dr Predraga Kona,koji je svakodnevno palamudio,kako će nas ubiti ptičiji grip,ako ne primo vakcinu! Naravno oni su napravili biznis od toga,uvezli preko neke hrvatske firme nekoliko miliona tih vakcina,koje niko nije hteo da primi!? Ostatak evrope se uopšte nije obazirao na takve gluposti! I šta? Palo u zaborav,niko nije odgovarao,oni i dalje rade,a sada im nije ni potrbno da muljare! Čekaju penziju!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.