Valjevo: Građanima „nikao” zid visok preko tri metra tik uz kuće 1Foto: Kolubarske.rs

Vlasnici stambenih objekata u Užičkoj ulici, čiji se placevi graniče sa parcelom novog Gerontološkog centra, se žale da je podignuta podzida na manje od dva metra, negde i na metar, od njihovih kuća. Kažu da je, kako im je rečeno na gradilištu, ta podzida, koja je visoka preko tri metra, podignuta zbog prilazne saobraćajnice, što znači da će im put prolaziti „tik uz kuće”,

– Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu i propisu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi. Nama su, pre početka radova, rekli da će podići potporni zid visine do jedan metar, koji bi praktično trebalo da obezbedi brdo između naših kuća i dvorišta Gerontološkog centra. Međutim, ispostavilo se da je taj potporni zid tri puta viši i da će tuda prolaziti saobraćajnica, pričaju vlasnici tih objekata a prenose Kolubarske.

Oni dodaju da skoro godinu dana traju završni radovi na Gerontološkom centru i da isto toliko žive u prašini i uz buku sa gradilišta, ali na to se ne žale, niti imaju pravo. Kako kažu, znaju da se radi, i da taj Gerontološki centar čija je izgradnja počela još pre 13 godina, treba završiti, ali po njima ne treba raditi a pritom ugrožavati druge, piše portal Kolubarske.rs.

Prema tvrdnji vlasnika stambenih objekata, a to su nezvanično čuli, podzida se radi bez dozvole i zbog toga su te radove prijavili inspekciji u Gradskoj upravi Valjeva. Navode, da su inspektori „izlazili na teren i na tome se završilo”.

Valjevo: Građanima „nikao” zid visok preko tri metra tik uz kuće 2
Foto: Kolubarske.rs

U Gradskoj upravi redakciji Kolubarskih je rečeno da se radi izveštaj u vezi sa tim potpornim zidom koji je, inače, deo projektne dokumentacije izgradnje Gerontološkog centra. Kada bude završen izveštaj biće odgovoreno na pitanja koja su Kolubarske.rs uputile Graskoj upravi pre sedam dana:

„Da li se podzida radi u skladu sa projektom i da li postoji dozvola za izgradnju na manje od dva, odnosno jedan metar od stambenih objekata? Ukoliko postoji dozvola, da li je po propisima i u skladu sa zakonom izgraditi podzidu visoku preko tri metra na samo dva metra od kuća? Ukoliko ne postoji dozvola za gradnju, da li će biti srušena ili će na neki drugi način biti rešen problem vlasnika stambenih objekata?”, pitaju u ime građana novinari Nezavisnih internet novina Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari