Valjevo: Popravka Ulice Mirka Obradovića koja je izgrađena pre nepune dve godine 1Foto: Kolubarske.rs

Ulica Mirka Obradovića, deonica od mosta u Ulici Norveških interniraca do kružnog toka na obilaznici, zatvorena je za saobraćaj do 30. jula, piše portal Kolubarske.rs.

Prema rečima rukovodioca Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište Branka Vukovića „U toku su radovi na otklanjanju grešaka na toj saobraćajnici koja je izgrađena pre nepune dve godine”. On naglašava da greške i oštećenja, koja su nastala u garantnom roku, otklanja o svom trošku izvođač radova, a to je GP „Ingrap Omni”.

U ugovoru – Izgradnja nove Ulice Mirka Obradovića, koji su potpisali grad Valjevo i GP „Ingrap Omni” koji prenose Kolubarske.rs piše da „garantni rok za kvalitet izvedenih radova iznosi dve godine i računa se od datuma primopredaje radova. Izvođač radova je dužan da o svom trošku otkloni sve nedostatke koji se pokažu u toku garantnog roka, a koji su nastupili usled toga što se izvođač nije držao svojih obaveza u pogledu kvaliteta radova i materijala”.

Na pitanje Kolubarskih.rs koje „greške” otklanja izvođač radova na saobraćajici koja je praktično nova, Vuković ne navodi detalje, kratko kaže da je u pitanju „kolovozna konstrukcija”.

Brojni problemi pratili izgradnju ulice

Izgradnja Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike „Austroterm” do ukrštaja sa obilaznicom, počela je u novembru 2019. godine i trebalo je da bude završene za 60 kalendarskih dana, podsećaju Kolubarske.rs.

Međutim izgradnja saobraćajnice duge 1.650 metara, vodovodne mreže, fekalne i atmosferske kanalizacije, javne rasvete, kao i dodatni radovi koji nisu bili projektovani i ugovoreni osnovnim ugovorom – izgradnja potpornih zidova i fekalne crpne stanice, trajali su do kraja jula 2020. godine.

Valjevo: Popravka Ulice Mirka Obradovića koja je izgrađena pre nepune dve godine 2
Foto: kolubarske.rs

Tehnički direktor preduzeća „Ingrap Omni” Slobodan Lukić je u izjavi za jednu lokalnu televiziju u maju 2020. godine rekao da su brojni problemi pratili izgradnju ulice. On je naveo da je na jednoj deonici blizu „Austroterma” u dužini od 120 metara trebalo da se rade potporni zidovi, radi obezbeđenja saobraćajnice i korita, što nije bilo predviđeno početnom projektnom dokumentacijom.

Takođe projektom nije bilo planirana ni izgradnja kružnog toka kod obilaznice, ali je i to naknadno urađeno. Tako je vrednost radova nove Ulice Mirka Obradovića sa prvobitnih 157,1 milion dinara bez PDV-a narasla na 180,6 miliona dinara bez PDV-a.

Inače, nova Ulica Mirka Obradovića je puštena u saobraćaj bez mnogo pompe, u tišini, bez kamera i slikanja gradske vlasti pored „velike i značajne investicije”.

Na tu, kako je rekao, „decenijama priželjkivanu saobraćajnicu” bio je ponosan tadašnji gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović. Trebalo je da novu ulicu svečano pustiti u saobraćaj u okviru izborne kampanje 2020. godine, ali presecanje trake je izostalo jer radovi do juna nisu bili okončani, piše Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari