Tajlandski premijer Samak Sundaravej objavio je juče vanredno stanje u prestonici Bangkok nakon sukoba demonstranata i pristalica vlade u kojima je život izgubila najmanje jedna osoba. Još nekoliko desetina je ranjeno u ovim sukobima tokom ranih jutarnjih časova. Sukobe su započeli pobornici vlade koji su naoružani motkama i praćkama uleteli u masu pripadnika Narodne alijanse za demokratiju (PAD) koji su zaposeli sedište vlade.

Tajlandski premijer Samak Sundaravej objavio je juče vanredno stanje u prestonici Bangkok nakon sukoba demonstranata i pristalica vlade u kojima je život izgubila najmanje jedna osoba. Još nekoliko desetina je ranjeno u ovim sukobima tokom ranih jutarnjih časova. Sukobe su započeli pobornici vlade koji su naoružani motkama i praćkama uleteli u masu pripadnika Narodne alijanse za demokratiju (PAD) koji su zaposeli sedište vlade. Vlasti su zabranile javna okupljanja i uvele medijima restrikcije. Samak je izjavio „da nema druge“ nego da uvede ovu meru da bi ugušio sedmodnevni revolt pristalica PAD.
Nezavisno od toga, tajlandska izborna komisija zadala je novi udarac vladi tako što je dala predlog da se Samakova Narodna partija moći raspusti na osnovu tvrdnji da je kupila glasove na izborima u decembru protekle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari