RTSFoto: Miroslav Dragojević

Dešavanja oko izbora narednog generalnog direktora Radio-televizije Srbije (RTS), kao i interna prepucavanja u toj medijskoj kući rezultirala su i da se tabloidi zainteresuju za deo priče.

Tako je provladin tabloid Kurir nedavno objavio da je jedan od kandidata za to mesto, direktor fotografije Vasko Vasović, kao „privatni snimatelj Milutina Mrkonjića“ isturen kao kandidat SPS-a za prvog čoveka javnog servisa, i to „uz podršku Dragana Đilasa“.

Po svemu sudeći, Vasović je u sferu interesovanja tabloida dospeo zbog nedavnog sukoba sa Draganom Bujoševićem, kada je u otvorenom pismu naveo niz nepravilnosti koje je Državna revizorska institucija pronašla prilikom kontrole trošenja novca javnog servisa.

Kurir je u tekstu „SPS otima RTS“ naveo da je „Vasović, kandidat za direktora Javnog servisa, poznat je kao lični snimatelj Mrkonjića, od koga je čak dobio i kuću. Ujedno je i favorit Dragana Đilasa, čiji mu portal daje prostor za pretnje da će prekinuti program državne TV, što se čak može smatrati aktom terorizma“.

Kako Vasko Vasović navodi za Danas, nijedna navedena stvar u tekstu nije istinita.

– Biće tih tekstova još i verovatno će biti još oštriji. Zna se i ko iza tekstova stoji i kome trebaju u ovom trenutku. Nemam ništa protiv, novinari Kurira rade svoj posao, oni su plaćeni da tako rade i to i rade, iznose svoju istinu. Ona se, naravno, ne poklapa sa pravom istinom, jer ništa od onog što su izneli nije tačno, ali imaju pravo i na to, tabloidi tome i služe, navodi Vasović.

– Mene lično je tekst zabavio zbog načina na koji „novinari“ Kurira mešaju „babe i žabe“, Mrkonjića, Đilasa, Dačića, i zaista prave nemoguće koalicije i kombinacije, prokomentarisao je Vasović i dodao da iza njega ne stoji niko, kao i da nikada nije bio član nijedne stranke i da ga „niko nije zvao“ da se u bilo koju partiju učlani.

Kako navodi, Mrkonjića poznaje, ali ga nije „ni video ni čuo“ 20 godina, od kada je radio sa njim, dok Đilasa ili Dačića čak „u životu nije video“.

– Tako me sa Mrkonjićem stavljaju u isti koš, navodno mi je poklonio kuću, jedino što je moja kuća izgrađena 2008, pa se ne poklapa, jer je Mrkonjić otišao posle 2000. Ne znam zašto bi mi posle osam godina poklanjao kuću. Nemam ni jednu mrlju, potpuno sam čist, pa nešto mora da se izmisli. Đilasa nisam u životu video, Dačića takođe. A u snimateljskom poslu radio sam sa mnogim ljudima. Pa ni Josip Broz nije imao ličnog snimatelja, a kamoli Milutin Mrkonjić. Potpuna nebuloza, dodaje Vasović.

Kako je Kurir u spornom tekstu ocenio, prekid programa, „na koji je Vasović pozvao“, mogao bi da se računa kao „akt terorizma“. Vasović demantuje da je on „planirao“ tako nešto, već da je njegova „strateška procena da će zaposleni to uraditi“, odnosno da će „radnici na RTS-u prekinuti program“ jer su nezadovoljni stanjem u Javnom servisu.

Mrkonjić: Letnje šeme tabloida

Milutin Mrkonjić kazao je za Danas da „ne želi da komentariše budalaštine i izmišljotine tabloida“. „To su letnje šeme tabloida i njihovih mentora, ne obazirem se na ludilo koje šire“, kratko je za Danas prokomentarisao Mrkonjić.

Đilas: Ne bavim se lažima tabloida

Navode iz teksta nije želeo da komentariše ni Dragan Đilas, navodeći da „neće da se bavi lažima tabloida“ i dodao da Vaska Vasovića i ne poznaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari