Opštinska izborna komisija u Svilajncu saopštila je juče da referendum o poverenju predsedniku opštine Dobrivoju Budimiroviću protiče bez ikakvih problema, a na biračkim mestima, kako ističu u Komisiji, odziv građana je veliki i negde je na nivou lokalnih izbora 2004. godine kada je Budimirović i izabran za predsednika opštine Svilajnac.

Opštinska izborna komisija u Svilajncu saopštila je juče da referendum o poverenju predsedniku opštine Dobrivoju Budimiroviću protiče bez ikakvih problema, a na biračkim mestima, kako ističu u Komisiji, odziv građana je veliki i negde je na nivou lokalnih izbora 2004. godine kada je Budimirović i izabran za predsednika opštine Svilajnac. Komisija je saopštila da je do 14.00 sati na referendum izašlo 26,38 odsto građana s pravom glasa ili 6.921 glasač od ukupno 26.232 birača.
U Komisiji ističu da će preliminarni rezultati referenduma o opozivu Budimirovića biti poznati večeras posle 21 sat. Opoziv Budimirovića sa funkcije predsednika opštine pokrenula je Koalicija stranaka Demokratska stranka, G17 plus, Liberalno-demokratska partija i Vlaška demokratska stranka. Da bi predsednik opštine Svilajnac bio opozvan sa funkcije potrebno je da za taj predlog glasa 50 odsto plus jedan birač od ukupnog broja izašlih na referendum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari