Veliko priznanje novopazarskoj učiteljici: Ona je sama iz Beograda šleperom dovlačila klupe deci 1Foto: Privatna arhiva/Nezrina Šaćirović

Učiteljica iz Novog Pazara Nezrina Šaćirović jedna od dobitnica priznanja za najbolju nastavicu koje dodeljuju prosvetni radnici okupljeni u “Asocijaciji najboljih nastavnika EX YU”.

Šaćirović, učiteljica Osnovne škole “Dositej Obradović”, priznanje je, između ostalog, dobila za unapređenje uslova u isturenom odeljenju te škole u selu Krće, jer je njenim zalaganjem nabavljen nov nameštaj i asfaltiran put do škole.

“Srećna sam što sam deo ove velike porodice. Titula je podstrek za kreativnost, motivaciju i maštu u daljem radu. Veličinu srca sam videla u svim kolegama iz bivše Jugoslavije koje sam upoznala u Sarajevu. Pročitah jedan komentar da Jugoslavije nije bivša, već buduća, sa čime se slažem”, kazala je Šaćirović.

Danas je ranije pisao da je Šaćirović pronašla polovne klupe u jednoj beogradskoj školi, a potom i samoinicijativno obezbedila šleper kako bi ih transportovala do svoje i zamenila stare i dotrajale.

Pored nje, ovo priznanje uručeno je i profesorici fizičkog Admiri Koničanin iz Tutina koja radi u Tehničkoj školi i Gimnaziji u toj opštini, kao i na Departmanu za sport i fizičko vaspitanje Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Veliko priznanje novopazarskoj učiteljici: Ona je sama iz Beograda šleperom dovlačila klupe deci 2
Foto: Nezrina Šaćirović/privatna arhiva

Ona je istakla da joj nagrada mnogo znači jer su kolege prepoznale njen dugogodišnji rad u prosveti tokom kojih se trudila da unapredi sistem obrazovanja, osnaži i edukuje đake, organizuje brojna sportska takmičenja, realizuje projekte, osnuje đačke kompanije, ali i radi na povezivanju prosvetnih radnika, pogotovo, tokom epidemije korona virusa.

“Ova nagrada je moja velika odgovornost, koja mi daje vetar u leđa, da nastavim sa svojim radom, ulaganjem svih svojih resursa za bolje uslove i rad u školi. Velika mi je čast što pripadam velikoj porodici entuzijasta obrazovanja u regionu bivše Jugoslavije”, poručila je Koničanin.

“Asocijacija najboljih nastavnika EX YU” je udruženje koje su samoinicijativno osnovali prosvetni radnici s ciljem međusobne podrške, unapređenja standarda nastave, usavršavanja i tolerancije među prosvetnim radnicima u zemljama nastalim raspadom Jugoslavije.

Ima preko 30.000 članova u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari