Veselinović: Mali će odgovarati pred zakonom 1Željko Veselinović Foto: Medija centar

Po Informeru i sličnim informatorima Srpske napredne stranke ispada da je Đilas platio celu međunarodnu mrežu istraživačkih novinara i da su oni usput zakačili i Blera i Putina i Đukanovića i mnoge druge svetske javne ličnosti samo da bi raskrinkali Sinišu Malog – ocenjuje za Danas predsednik Udruženih sindikata „Sloga“ Željko Veselinović, komentarišući današnji tekst u Informeru u kome se za Pandorine papire okrivljuje lider SSP Dragan Đilas.

On je, kako navode, platio preko 100.000 evra istraživačkim novinarima da pronađu tajne račune Aleksandra Vučića, ali s obzirom na to da nisu uspeli, aktuelizovali su staru priču o Malom, i 24 stana u Bugarskoj.

– To već nije ni za ozbiljne komentare već za smeh koliko ova vlast preko svojih glasila pokušava da nam vređa inteligenciju. Jasno je da je Siniša Mali vlasnik tih 24 stana u Bugarskoj i da je te stanove stekao dok je bio deo izvršne vlasti. Poštenim radom ih sigurno nije stekao jer mu zvanična primanja ne dozvoljavaju da kupi ni pokretni WC u luksuznom Bugarskom letovalištu, a kamoli 24 stana. To je svakako kupljeno nekim nelegalno stečenim novcem jer zašto bi otvarao ofšor račune na egzotičnim ostrvima ako je sve to bilo čisto – ističe Veselinović.

Prema njegovim rečima, Siniša Mali će jednoga dana odgovarati zbog svega toga, ako ne pred domaćim sudovima onda bar pred međunaridnim, „ali bi ipak korisnije bilo da jednoga dana zakupi apartman u Zabeli ili Padinskoj skeli i da sav opljačkani novac vrati narodu“.

–  Sa druge strane svakako neće ni ovde snositi bilo kakvu odgovornost jer će ga njegov šef zaštititi kao što je štitio i Gašića i Lončara i Stefanovića, a evo sada i Koluviju pravdajući ga time da tona marihuane nije ništa. To što se svaka bitanga uhvaćena u pljački poziva na Aleksandra Vučića i time da je njihova pljačka ujedno napad na njega trebalo bi i samom Vučiću da bude opomena jer mu oni svakako poručuju time da mora da ih štiti inače će i njega povući sa sobom. Zato ni jedna od tih bitangi nikada nije niti odgovarala niti smenjena. Mislim da bi Siniša Mali jednoga dana bio idealan kandidat za zaštićenog svedoka jer on je svakako upoznat sa svim malverzacijama, mahinacijana i pljačkama državnog novca – zaključuje Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari