Dobrica Veselinović: Tužbe me neće zaplašiti da odustanem od borbe za dobar Beograd i Srbiju 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/DS)

Tužbe me neće zaplašiti da odustanem od borbe za dobar Beograd i Srbiju, ističe za Danas kandidat za gradonačelnika ispred zeleno-leve koalicije MORAMO Dobrica Veselinovića, inače član Pokreta Ne davimo Beograd, nakon još jedne tužbe koja mu je nedavno uručena.

Tužio ga je Miodrag Andrić, načelnik odeljenja policije u Šapcu zbog navodne povrede ugleda i časti, jer ga je Veselinović, kako se navodi u tužbi, uvredio time što je tokom snimanja ekološkog protesta na mostu na Savi rekao da je izdao naređenje da se policija povuče kako bi batinaši krenuli na okupljene građane.

Veselinović za naš list podseća da su 27. novembra prošle godine, prilikom blokade mosta na Savi, a u okviru serije protesta i blokada protiv kompanije “Rio Tinto“, policijski službenici povukli brojne policijske snage da bi se omogućilo da batinaši Srpske napredne stranke motikama i čekićima napadnu okupljene građane, kao i da uz pomoć bagera omoguće da konvoj autobusa pristalica SNS stigne na stranački skup koji se taj dan održavao u beogradskoj “Areni”.

Andrić u tužbi tvrdi da je Veselinović kontinuirano i na uvredljiv način komentarisao rad policije u Šapcu, a navode se i šta je kandidat za gradonačelnika Beograda rekao: “Da li vas je sramota? Očegledno nije. Stvarno sramota. Kako se vi osećate danas pošto niste zaštitili ljude?”; “Imamo policiju koja će zbog snimanja da mi naredi da ometam rad policije. Ne ometam rad policije, jer ona ne štiti svoje građane. Vi ste obrukali tu značku i tu zastavu koja Vam stoji na reveru”. “I treba da vas bude sramota”. “Čuo sam da ste rekli da je naređeno postupanje“. “Od njega je sve i krenulo, zato sam ga i pratio”.

– Umesto da pronađe odgovorne za napad na ljude koji su mirno protestovali na Šabačkom mostu, načelnik odeljenja šabačke policije tužio je mene – ističe Veselinović.

Zanimljivo je da se u Andrićevoj tužbi navodi i podatak da je Veselinovićev snimak imao 648.000 pregleda i da je podeljen 8.700 puta.

Načelnik odeljenja šabačke policije u tužbi tvrdi da on nije imao veze sa protestom i da je zbog Veselinovićevog snimka “isključen iz zajednice s uverenjem da je on izdao naredbu za povlačenjem”.

Osim što traži 300.000 dinara kao naknadnu štete, u tužbi zhateva i da se presuda objavi u sredstvima javnog informisanja, odnosno u dnevnom listu “Blic”.

– Pokret Ne davimo Beograd, kao i ja lično, godinama smo na meti režima. Pored tužbe Miodraga Andrića, započeti su i procesi koje je pokrenula kompanija bliska vlasti “Milenjum tim”. Ova kompanija gradi na Beogradu na vodi i tužbama u kojima traže astronomske sume pokušavaju da izvrše pritisak i sabotiraju naš rad – ukazuje Veselinović za Danas i naglašava da ih ti sudski procesi neće zastrašiti.

Traže 100.000 evra naknade

“Milenijum tim” tužio je Dobricu Veselinović i Ne davimo Beograd za nanošenje štete ugledu i žigu kompanije zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim, kako ukazuju iz ovog pokreta, omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.

“Milenijum tim” traži 100 hiljada evra naknade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari