Vesić: Akcija čišćenja Beograda je uveliko u toku 1Foto: Pixabay/PublicDomainPictures (arhiva)

Akcija čišćenja Beograda uveliko je u toku, a ovih dana očišćeno je više od 40 deponija, izjavio je danas za TV Pink zamenik gradonačelnika Goran Vesić, preneo je Beoinfo.

On je rekao da uklanjaju grafite, a jedna od akcija je uređenje podzemnih prolaza, koji su izgrađeni osamdesetih godina prošlog veka, a koji su u međuvremenu propali, niko ih nije održavao.

Vesić je naveo da je prošle godine urađena koncesija i nađena kompanija koja je dobila mogućnost da se reklamira u podzemnim prolazima, a zauzvrat ima obavezu da o svom trošku uredi sve podzemne prolaze.

„Već smo uradili podzemni prolaz u Jurija Gagarina, a završen je i podzemni prolaz na Ušću, koji je bio u jako lošem stanju, s obzirom na to da je često plavio. Sada radimo podzemni prolaz kod Sajma, koji je takođe u lošem stanju, jer svaki put za vreme obilnijih kiša ovde su se plavili objekti“, istakao je Vesić.

Кako je naveo, biće uređeni svi podzemni prolazi, zamenjene pokretne stepenice, stavljene nove rampe za osobe sa invaliditetom.

Posebno će se voditi računa o održavanju i čistoći podzemnih prolaza, a biće postavljeno i obezbeđenje, kao i sigurnosne kamere.

Vesić je najavio da će nakon toga biti uređena dva podzemna prolaza na Terazijama i da će biti zamenjene nastrešnice na ulazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari