Vesić obišao radove rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla 1

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izmeštanju dela rasadnika na uglu Ulice Pere Velimirovića i Bulevara patrijarha Pavla koji su neophodni kako bi se nastavilo izmeštanje Topčiderske reke, što je prva faza rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici.

U blizini korita Topčiderske reke je oko stotinu stabala, koja su posadile Srbijašume, i pre nego što nastavimo radove, odlučili smo da ih Zelenilo – Beograd iskopa, i ona koja su zdrava, a većina jesu, presadi na novu lokaciju, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, upravo na mestu odakle se vade sadnice nalazi se buduća trasa Topčiderske reke, jer će njeno korito biti izmešteno.

Taj projekat je započet pre oko mesec dana i vredan je više od 220 miliona dinara. Topčiderska reka se izmešta za oko 20 metara, kaljavi potok će biti zacevljen u dužini od oko 100 metara, uradićemo novi most u Ulici Pere Velimirovića koji tu ulicu povezuje sa Bulevarom patrijarha Pavla, objasnio je Vesić.

Sve se to radi kako bismo omogućili da se taj bulevar proširi. On će povezivati Rakovicu sa Mostom na Adi i omogući će građanima ove opštine da brže stignu do tog mosta, dodao je on.

To će biti jedna od unutrašnjih zaobilaznica u Beogradu, rekao je je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari