Vesić: Obrenovac dobija akva park, pijacu i vezu sa BG vozom do Surčina 1Foto: FoNet/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas početak izgradnje akva parka u Obrenovcu za septembar ove godine i istakao da će ta gradska opština dobiti i pijacu i da će biti povezana sa BG vozom do Surčina.

Vesić je na početku radova na zip-lajnu u okviru Avantura parka „Zabran“ rekao da će BG voz za Obrenovac saobraćati od budućeg nacionalnog stadiona i aerodroma „Nikola Tesla“, preneo je Beoinfo.

On je istakao da su u toku radovi na Konaku u Obrenovcu, koji će postati Zavičajni muzej i dodao da će biti preuredjen prostor kod Starog mlina i prilagođen kulturnim sadržajima.

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da će izgradnja zip-lajna biti gotova za dve sedmice i da će ta ponuda biti besplatna za sve građane.

„Konkurisali smo preko Zelene agende Evropske Unije da se u izletištu Zabran omoguće alternativni vidovi prevoza, a bez motornih vozila. Cilj je da projekat sprovedemo u narednih pet godina, kako bismo trajno zaštitili našu zelenu oazu, uz već izgrađenu trim stazu“, naglasio je Čučković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari