Veštak: Adrovac bila u neposrednoj blizini metaka 1Foto: N1

Ne mogu da preciziram da li je bilo direktnog kontakta, ali meci koji su ispaljeni na Milana Beka morali su da budu na jako malom rastojanju od optužene Maje Adrovac.

Pritom, veće su šanse da je ona bila u direktnom kontaktu, nego da je samo bila u blizini – rekao je danas u Višem sudu u Beogradu Dušan Keckarević, šef Centra za forenzičku i primenjenu molekularnu genetiku na Biološkom fakultetu, veštačeći u postupku koji se vodi zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka.

Na pitanje advokata odbrane Momčila Minića da li postoji mogućnost da Maja Adrovac nije bila u kontaktu sa municijom, veštak je odgovorio da „mogućnost postoji, ali je toliko mala da je tako nešto praktično nemoguće“.

Keckarević, koji je pozvan u sud kako bi odgovorio na primedbe odbrane na njegovo veštačenje je istakao da tokom sudskog postupka nikada nije menjao svoj iskaz, već da ga je samo precizirao. S druge strane, odbrana je tvrdila da je na osnovu Keckarevićevog iskaza Maja Adrovac u prvom postupku oslobođena krivice, a da je onda veštak „dijametralno promenio iskaz“. Iz tog razloga, odbrana je zatražila od suda da kao svedoke ispita i ostale potpisnike veštačenja, a potom i da „bilo kome u Srbiji da da ponovo uradi veštačenje“.

Tužilaštvo se usprotivilo ovim predlozima, navodeći da se radi o odugovlačenju postupka. U tom trenutku za reč se javio i prvooptuženi Aleksandar Zdravković, navodeći da stoji iza zahteva svojih branilaca i da njemu prvom nije u interesu odugovlačenje postupka, pošto se nalazi u pritvoru.

Podsetimo, Aleksandar Zdravković je optužen da je u novembru 2014. godine pucao na biznismena Milana Beka ispred njegove kuće na Senjaku, a Maja Adrovac se tereti da mu je pomagala u izvršenju krivičnog dela. Adrovčeva je u junu 2016. godine prvostepeno oslobođena optužbi, ali je Apelacioni sud, nakon hapšenja Zdravkovića, naložio ponavljanje postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari