U finalnom meču, do kojeg je Ana Ivanovićlako stigla, od samog tenisa nije viđeno puno, ali se peta teniserka sveta Vera Zvonareva bolje snašla na vetrometini i na kraju zasluženo slavila (7:6, 6:2). Srpska teniserka je predala titulu Ruskinji, ali je na Indijan Velsu pokazala veliki napredak u igri, a rad sa novim trenerom, Amerikancem Kregom Kardonom, očigledno je imao efekta.

Ivanovićeva je na dobrom putu da iza sebe ostavi loše rezultate, a ovaj Premier je i pored negativnog bodovanja za Srpkinju (nije odbranila titulu), to i potvrdio. Igra sigurnije, bolje se kreće, a česti izlasci na mrežu i laki poeni iz voleja su posledica pojačane agresivnosti. Insistiranjem na ovoj taktici i poboljšavanjem forme, Ivanovićeva će se uskoro sigurno vratiti na mesto koje joj po kvalitetu pripada.

Meč koji je u potpunosti mogao da je vrati u pobednički ritam, Ivanovićeva je izgubila, ali pre svega zbog boljeg snalaženja omalene Ruskinje u zaista neregularnim uslovima za igru. Vetar koji je tokom celog meča otežavao svaki udarac, onemogućio je teniserke da „puste ruku“ i zaigraju lep i za gledanje dopadljiv tenis.

– Bilo je zaista teško igrati. Osećala sam se jako dobro što se tiče mojih udaraca i servisa, ali jednostavno, to nisam mogla da pokažem jer mi vremenski uslovi to nisu dozvoljavali. Tako da sam malo razočarana zbog toga. Iskreno, bili su to najteži uslovi u kojima sam ikada igrala. Bilo je samo pitanje ko može bolje da se privikne na njih i ko može da prođe mentalno jači kroz sve to. Očigledno da je to bila Ruskinja i ja joj čestitam na tome – rekla je Ivanovićeva.

Nema promena na WTA listi

Ana Ivanović je izgubila bodove, ali je i dalje na sedmoj poziciji WTA liste, a Jelena Janković je treća. Najveći napredak napravila je Vera Zvonareva koja je baš u Indijen Velsu osvojila čak 1000 poena. Sestre Vilijams ponovo nisu bile aktivne na turnirima. TOP 10 WTA: Serena Vilijams 9.432, Dinara Safina 9.121, Jelena Janković 7.985, Elena Dementijeva 7.671, Vera Zvonareva 7.090, Venus Vilijams 6.842, Ana Ivanović 5.184, Svetlana Kuznjecova 4.308, Nađa Petrova 3.762, Viktorija Azarenko 3.760.

 

Marej opet ugrožava Đokovića

To što u Indijen Velsu nije uspeo da odbrani titulu nije ugrozilo treću poziciju na ATP listi najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. Međutim, usled velikog gubitka bodova on više nije tako siguran, jer mu se četvrtoplasirani Britanac Endi Marej primakao na samo 570 bodova. Đokovićevo treće mesto neće biti ugroženo na Mastersu u Majamiju, koji počinje ove nedelje, jer je on prošle godine ispao na startu tog turnira i ne brani ATP bodove. Viktor Troicki je ostao na 41. mestu, svoju 46. pozicijiu zadržao je i Janko Tipsarević. ATP TOP 10: Rafael Nadal 14.990, Rodžer Federer 10.910, Novak Đoković8.420, Endi Marej 7.850, Nikolaj Davidenko 4.735, Endi Rodik 4.610, Huan Martin del Potro 4.470, Žil Simon 3.930, Fernando Verdasko 3.590, Žil Monfis 3.550.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari