(VIDEO) Dragan J. Vučićević ide u zatvor zbog vređanja novinara 1foto FoNet Božidar Petrović

Glavni i odgovorni urednik i vlasnik Informera Dragan J. Vučićević je, nakon što je pravosnažno je osuđen zbog vređanja novinara zbog čega je bio dužan da plati 200.000 dinara na ime odštete, odlučio da kaznu ne plati i da ode i zatvor.

„Drugi osnovni sud u Beogradu, stigla koverta i u njoj dopis. Dakle, nalog za osuđenog, odnosno mene, da se upućujem na izdržanje zatvorske kazne 3. aprila 2023. godine“, rekao je Vučićević gostujući u jutarnjem programu na Hepi televiziji.

Objasnio je da za manje od dve nedelje treba da se javi na odsluženje kazne.

„To su doneli na osnovu presuda iz 2021. i 2023. godine, nalaže mi se šta treba da donesem od lične higijene. Treba da se javim Okružnom zatvoru. Trajanje zatvorske kazne je šest meseci, iako to ovde ne piše. Zašto sam ja ovo osuđen? Zbog dva tvita, verovali ili ne? To su tvitovi o Jugoslavu Ćosiću. Ta presuda je u međuvremenu postala pravosnažna“, naglasio je on.

Da podsetimo, Vučićević je već ranije u više situacija istakao da ne želi da plati kaznu zbog vređanja Žakline Tatalović i Jugoslava Ćosića, i da će umesto toga kaznu odslužiti u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari