(VIDEO) Nadležna ministarka bez odgovora: "A šta ja treba da merim količinu? 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović nije danas dala adekvatan odgovor ni na jedno pitanje novinara vezano za veliki ekološki akcident u Pirotu.

Štaviše ministarka je omalovažavala novinara iz Pirota koji je pokušavao da postavi pitanja.

Da li znate koliko je Eliksir (grupa iz Šapca, koja je vlasnik tereta koji je prevozio voz koji se iskliznuo iz šina u blizini Pirota), usladištila i koliko je prošlo?, pitao je novinar.

„Postoje izveštaji inspekcije“, kazala je Vujović. Na opasku novinara, da je ona dužna da zna, ministarska je odgovorila: “Što sam ja dužna da znam, pa ne samo za njega pa ima u celoj Srbiiji svako u skladu sa svojim kapacitetima i svojim skladištima, laboratorijima, ispitivanjima, onime što kaže inspekcija oni smeju to da skladsište i rade sa tim materijlima.

Što bih ja morala da znam za njih a ne za nekog drugog, samo mi to recite, postoje stručne službe“, kazala je.

Novinar je insisitirao navodeći da pruga tu količinu nije mogla da nosi što je suštinsko pitanje a Vujović je odgovorila: “A šta ja treba da merim količinu?

„Ali vi brinete o zaštiti životne sredine“, kazao je novinar. Na šta je ministarka odgovorila: „Ja ne znam šta me vi pitate, šta znači za količinu, ko je trebalo da ide da meri količinu, ko je ulazio u vagon, samo mi to recite?

„A ko meri“, upitao je novinar, „pa verovatno kargo“, kazala je Vujović.

„A ko njima dozvoljava“?, upitao je novinar, a ona je odgovorila: “Ma dajte sad, stvarno ste neozbiljni, pitajte me nešto kao ministra zaštite živitne sredine što je adekvatno, sada trošimo vreme, rekli ste kratko da odgovaramo“. Vi ste u vladi, morate to da znate, na šta je ona slegnula glavom.

„Dobro, ajmo ovako vi ste u vladi da li neko u vladi razmišlja o ostavci“? Vujović je odgovorila: „Kad budemo videli ko je kriv i da li je kriv za to, otkud ja znam da li neko razmišlja o ostavci unapred, mislim kako me to pitate?

Novinar: „Evo javno pitam da li je Tužilaštvo pokrenulo postupak i da li će neko odgovarati: Jeste , ono što je važno jeste da danas niko ne sme da priđe lokaciji pošto Tužilaštvo radi svoj posao. Ukoliko se te vaše kolege što vam šalju pitanja“, ne ovo su moji slušaoci, dobaciio je novinar, „pitaju što ministarka danas nije na lokaciji, nisam zato što ne možemo po zakonu i oni koji mogu po zakonu ne smeju danas zbog Tužilaštva koje je na terenu.

Tako da meni je stvarno žao i sigurno će se zabrinuti kolege narodni poslanici zašto nisam na lokaciji“.

Jel vi mislte da sam ja nesposoban da postavitim pitanje, pitao je novinar. Ministraka je kazala: „Bože sačuvaj, nisam ja to rekla, gospodine vi ste baš sposobni i sve je u redu“.č

Još dva pitanja imam, kazaće novinar, “ e nemojte, ne može, izvolite dalje, rekli ste da budemo kratki“, odgovoriće ministraka Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari