Vidojković: Ekipa koja ucenjuje Rome zbog izbora, mora da završi iza rešetaka 1foto Miroslav Dragojević

Predsednik Romske partije Srđan Šajn iznosio je prethodnih dana za naš list navode o tome kako su pripadnici njegove zajednice ucenjivani, primoravani i plaćeni da glasaju, posebno u Beogradu. Javnost je reagovala na njegove izjave, ali političari, i vlast i opozicija, za sada o tome ćute.

Novinar i pisac Marko Vidojković kaže za Danas da Srđan Šajn govori o onome što svi znamo.

– Šteta je što nije progovorio pre izbora, dok je potkupljivanje, uz pritiske, trajalo, već se oglasio sad, kad je sve gotovo. Nadam se da će uskoro izaći i sa konkretnim imenima i dokazima, kako bi ekipa koja ovako maltretira i zloupotrebljava Rome završila iza rešetaka – ističe Vidojković.

On je ranije u kolumnama u Danasu pisao o svojim iskustvima, odnosno svedočenju sa svog izbornog mesta na prethodnim izborima, gde je video i u razgovoru sa pripadnicima romske zajednice, uverio se da neki od njih primaju novac kako bi glasali za vladajuću stranku. Slično iskustvo imao je i na nedavno održanim izborima.

– Na dan glasanja, od 9 do 17 časova, školi u kojoj glasamo Romi iz Vuka Vrčevića i ja, nije moglo da se priđe. Dovodili su ih svim mogućim prevoznim sredstvima i slali u školu na glasanje. Redovi su bili ogromni, a u njima je stajalo po troje ili četvoro njih. Čekao sam da se gužva koliko toliko smanji, pa sam glasao oko pola 7, kada je masovno dovođenje prestalo – priča naš sagovornik.

Vidojković dodaje da njegovo biračko mesto ima čak 1920 upisanih birača i da je na njemu “Vučić ubedljivo pobedio”.

Podsetimo, Srđan Šajn je za naš list naveo da je više od dva miliona evra dato pripadnicima romske zajednice da bi svoj glas dali na nedavnim izborima, a kako su sada ucenjeni socijalnim primanjima ili radnim mestom, da o tome ne smeju da pričaju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari