Virtus nagrada Miletu stolaru 1Foto: Stolar Mile/ Facebook

Milorad Jurković – Mile stolar, kompanija Delta Holding, Nelt Co-G12 Hub i Nova iskra, Nag doo i kompanija Rudnik i flotacija doo dobitnici su glavnih nagrada VIRTUS za filantropiju koju 11. godinu dodeljuje Trag fondacija.

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad uručio je kompaniji Rudnik i flotacija doo nagradu Virtus za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, dok je Katarina Obradović Jovanović dodelila specijalnu nagradu za volontiranja, u vidu plakete, Banci Intesa za čišćenje obale Gružanskoj jezera.

Zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčič Štamcar uručila je kompaniji NAG doo priznanje Virtus za malo i srednje preduzeće koje se brine za stara lica, izbegla i interno raseljena lica, osobe obolele od side i decu na ulici.

Filatropija ključ za razvoj društva, ocenila je Norčič Štamcar.

Nagradu Virtus za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, izvršna direktorka Balkanskog fonda za demokratiju Gordana Delić uručila je kompanijama Nelt Co za partnerstvo sa organizacijama G12 Hub i Nova iskra.

Ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini uručila je Miloradu Jurkoviću, poznatijem kao Mile stolar, Virtus nagradu za individualni doprinos filantropiji.

Jurković je zahvalio na priznanju i naglasio da je napravljeno 1.230 stolica za bebe koje su poklonjene širom regiona, a različita vrsta pomoći je pružena za 23 porodice.

Ana Toci ispred Saveta stranih investitora je uručila specijalnu nagradu za individualni doprinos razvoju filantropije u lokalnoj zajednici Vesni Bodžić, koja pomaže ženama obolelim od raka.

Ove godine je prvi put uručena i specijalna nagrada za mladog filantropa, a priznanje je Jovanu Simiću, poznatom po organizaciji Sportskog bazara, uručio Robert Čoban ispred Color Pres grupe.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat je Delta Holdingu uručio nagradu Virtus, kao glavnu nagradu za doprinos kompaniji na nacionalnom nivou.

Kada sam nervozan govorim previše, rekao je Skat, ali zahvaljujem Trag fondaciji jer, kada živimo u vremenu cinizma i negativnosti, oni nagrađuju ljude koji rade dobro.

Ovde se kaže „Dobar glas se daleko čuje“, znamo kako ide dalje, rekao je Skat i ocenio da bi trebalo učiniti sve da kako kaže i slogav Virtus nagrade „da dobro ne ostane sakriveno“.

Ambasada SAD je ponosan da može da podrži TRAG fondaciju koja prepoznaje ljudie u Srbiji koji đžele da vrate nešto svojoj zajednici ne zato što treba ili da bi ostvarili profit, već znaju da je to prava stvar što rade, naglasio je Skat.

Radojka Nikolić, predsedavajuća žirija, rekla je da su ove godine razmatrana 65 predloga za Virtus nagrade, od čega 30 predloga za indivudalni doprinos filantropiji.

Ona je istakla da su u sveti sve više izraženije nejednakosti i da jedan odsto najbogatijih kontroliše 82 odsto svega što se uz svetu proizvede.

Filantropija je jedino dobročinstvo koje se uvećava davanjem, rekla je Nikolić.

Izvršna direktorka Trag fondacije Biljana Dakić Đorđević istakla je da u Srbiji jača filantropska zajednica, a da je sama fondacija prošle godine obeležila 18 godina rada.

Za taj period skoro 11 miliona evra je iskorišćeno za 1.300 incijativa u lokalnim zajednicama u Srbiji i regionu, rekla je Dakić Đorđević i napomenula da su prošle godine donacije porasle za 25 odsto.

Dakić Đorđević je zahvalila partnerima, saradnicima, donatorima, a posebno medijima bez kojih se ne bi čule priče o onima kojima je pomoć potrebna, niti bi se čulo o dobrim ljudima koji tu pomoć pruže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari