Više od hiljadu profesora i saradnika Univerziteta potpisalo podršku studentskim protestima 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

Više od hiljadu profesora i saradnika sa Univerziteta u Srbiji potpisalo je podršku studentskim protestima koji se organizuju zbog navodih izbornih neregularnosti koje su uočene na izborima održanim 17. decembra.

„Ko krade izbore krade budućnost. Falsifikovanje biračkih spiskova, prijavljivanje nelegalnih prebivališta i izborni inženjering su skandalozni pokušaj vlasti da nam još jednom oduzme državu, ali ovaj put i mnogo više – zdravu pamet i poslednje ostatke samopoštovanja. Ako dozvolimo ovu izbornu krađu bićemo ponižeeni i pokoreni, pokazaćemo da nemamo snage da se borimo za sebe i za svoju decu. Zato stojimo uz naše studente koji na ulicama Beograda brane osnovno pravo građana – pravo na izbor“, naveli su potpisnici podrške studentima.

Kako su naveli, na fakultetima ih uče da budu slobodni građani, da misle svojom glavom i da se bore za bolje društvo.

„Zato smo sada sa njima. Zato tražimo da se ponište izbori održani 17. decembra, da se urede birački spiskovi i izbori ponove pod ravnopravnim uslovima. Od tih zahteva se ne sme odustati! Ako odustanemo, biće ovo poslednji izbori u Srbiji“, istakli su potpisnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari