Više od pola miliona stanovnika u Srbiji živi samo, svaki drugi par bez dece

Podaci Eurostata

Ostavite komentar


  1. Iskren ću biti….i ja da sam mlađi,u današnjoj Srbiji nebi imao dece,možda ni porodicu…….što da zaluđujem suprugu i ostalu familiju ako ih volim.

  2. Kad prodje Pandemija bice jos vise, svi ce da napuste Srbiju, morace neko da popuni upraznjena mesta u Evropi a Boga mi i u USA, bice nam naklonjena i green card lutrija, cenim.

    1. Decenijama se koriste zabranjeni insekticidi,pesticidi,zagađuju se reke,ni jedna klanica, ni jedna fabrika nema prevčistače otpadnih voda da ne pominjemo gradove.Reke su postale deponije,planinke reke se uništavaju kao i šume. Toliko je uzelo maha da je pitanje koliko će trebati decenija nakon slobode da se obnove šume.Kvalitet hrane niko ne kontroliše. Niko ne zna odakle se uvozi sumnjivo meso i prerađevine . Sve više mladih ne može da ima potomstvo potomstvo. Izgovor o osiromasenom uranijumu je tako bedan i jadan…

      1. Cane, pogledaj demografske podatke za USA pa onda komentarisi. Administracije sad svake godine legalno useli vise od milion stanovnika da bi odrzala populaciju.

  3. Kako ce nas svi zeleti po svetu?Pa nece nestati gradovi,mi imamo problem steriliteta I sve veci broj ljudi koji samuju.A najbolji su kada ubedjuju da je njima super.I ko se sa tim brine kod nas??

    1. Valjda je i za to kriv Vucic kao i za sve sta se inace desava cudno da ga niste spomenuli.
      U najrazvijenijim evropskim zemljama problem je isti nit se ko vise zeni ni udaje tj. Veoma mali procenat i nece decu pitaj boga zasto.
      Ovaj problem je globalan zadnjih godina.
      Hajde da kazemo kriza neimastina nema posla kod nas .
      Sta je onda njihov problem gde toga nema.

      1. Branis Vucica i te kako je kriv ne toliko za natalitet koliko za standard ko je lud da radi za ovu platu ako je mlad i sposoban otici ce.Srbija se prazni i to je cinjenica ma koliko ga ti branila.

      2. Evo ja ne želim da imam decu. Ne moraš pirati Boga zašto. Ne želim. Imam dobar posao, obezbeđen sam, ali ne želim da radim nešto što mi je društvo reklo da to tako treba.

  4. I naciste je brinuo natalitet pa su pravile fabriku dece.Na hiljade dece rođeno bez roditelja.Životni standard odlučuje o broju dece.Ovde se siromašni množe brže ego virus i trajno ruše državu jer će ih doživotno izdržavati.

  5. Obzirom na uslove, Srbija je odlicna što uopšte ima i tri miliona stanovnika a to vodeċa gerila zna i pozdravlja i sav višak koji se pokazuje gledaju da isprate van granica.

  6. Razvesti se danas nije vise sramota kao u vremenima nasih starih, a ziveti od alimentacija je dobar „biznis“; udas se, rodis dvoje dece, razvedes se, imas platu i dve alimentacije. Sta ce ti on, da mu samo kuvas i peres prljave gace i jos da te nervira ili da se nerviras hoce li te prevariti?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.