Viši sud u Beogradu odbio tužbu "Milenijum tima" protiv Jugpresa 1Foto: N1

Viši sud u Beogradu odbio je tužbu kompanije „Milenijum tim“ protiv Regionalne informativne agencije Jugpres i glavne i odgovorne urednice Ljiljane Stojanović zbog objavljivanja izveštaja sa konferencije za novinare Narodne stranke u Vranjskoj Banji, objavila je danas ta agencija.

Jugpres piše da je sud odbacio zahteve iz tužbe da im se, na ime naknade štete za „povređeni poslovni ugled“, plati iznos od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

„Milenijum tim“ je prvobitno tražio 100.000 evra za nadonadu štete, ali je pod pritiskom novinarskih udruženja i javnosti zahtev smanjio na 100 evra.

Odbijen je i zahtev da se tekst pod nazivom „Jeremić: Vrh režima preko Milenijum tima otima i Vranjsku Banju“, ukloni sa sajta Jugpresa.

Agencija navodi da je to prva tužba „Milenijum tima“ protiv izdavača, NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije, i glavne i odgovorne urednice Ljiljane Stojanović koji je prvostepeni sud odbacio.

Presuda kojom se odbija tužba „Milenijum tima“ je prvostepena i tužilac ima pravo žalbe Apelacionom sudu, a Jugpres navodi da je to i prva presuda iz tog „korpusa SLLAP tužbi“.

Ročište po drugoj tužbi za isti tekst, koju su podneli vlasnici „Milenjum tima“ Ivan Bošnjak i Stojan Vujko za „duševni bol“ tražeći naknadu štete od dva miliona dinara, odloženo je pre nekoliko dana zbog „privatnih obaveza Bošnjaka“. Tužitelji su takodje prvobito tražili 100.000 evra, ali su i taj zahtev smanjili na 100 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari