Visokoobrazovnim institucijama u Vojvodini 16 miliona dinara od Pokrajinske vlade 1Univerzitet u Novom Sadu Foto: uns.ac.rs

U Pokrajinskoj vladi danas su uručena sredstva po osnovu dva javna konkursa, za finansiranje naučnoistraživačkih i razvojno – istraživačkih projekata nacionalnih manjina ili nacionalnih zajednica i za finansiranje projekata koji se bave istraživačko – umetničkim stvaralaštvom u oblasti umetnosti u 2024. godini.

Kako je saopšteno, Pokrajinska vlada je preko resornog sekretarijata obezbedila 16 miliona dinara za realizaciju 32 projekta.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević ocenio je tom prilikom da kroz naučnoistraživačke i razvojno-istraživačke projekte nacionalnih manjina „svedočimo punoj humanizaciji naših života, nijansiranosti i slojevitosti celokupnog društva, harmonizovanog u različitosti“.

Dodao je i da doprinos nauke, a posebno umetnosti, jeste da „upravlja humanim ciljevima, da svakog čoveka nagradi“.

Jedan od rukovodilaca za istraživačko-umetničke projekte profesor Fakulteta tehničkih nauka Marko Lazić je rekao da se na Katedri za arhitekturu i urbanizam, Katedri za animaciju u inženjerstvo i Katedri za scenski dizajn nalazi grupa ljudi koji se bave umetnošću, i da će sada po prvi put biti realizovani ovakvi projekti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari