Vlada usvojila Zaključak da se u radni odnos na neodređeno prime zdravstveni radnici koji su radili tokom kovida 1foto EPA-EFE/MARKO ĐOKOVIĆ

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak kojim je saglasna da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici koji su bili angažovani tokom Kovid-19.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, odluka se odnosi i na saradnike koji su radili na poslovima lečenja obolelih od zarazne bolesti Kovid-19. Takođe, odluka se odnosi i na lica koja su radila i na pratećim pomoćno – tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje obolelih od kovida.

Na sednici je usvojen i Zaključak o dodeli jednokratne novčane pomoći građanima kojima je izuzetno ugrožen životni standard, a koji žive na teritorijama gradova Kragujevac i Kraljevo i na teritorijama opština Batočina i Knić. Za ove namene obezbeđena su sredstva u iznosu od 15.350.000 dinara.

Podsetimo, Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Ujedinjenih sindikata Srbije „Sloga“ nedavno je najoštrije osudio što nadležni ništa ne preduzimaju da se reši status zdravstvenih radnika angažovanih tokom kovida.

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić početkom oktobra izjavila je da je stiglooko 9.500 zahteva za prijem u radni odnos, ali da će trebati vremena da se prouči dokumentacija i napravi neka vrsta selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari