Vladike „strahuju“ od protesta ispred Hrama

Sveti arhijerejski sabor SPC danas bira novog poglavara srpske crkve

Ostavite komentar


    1. Sve iz prve ruke preko nezvanicnih izvora i dobro obavestenih i neproverenih nevladinih ogranizacija. I colju nezavisnog novinarstva i peoverenih dezinfoemacija. Spekulanti!

  1. Belim dimom iz američke i britanske ambasade sorabi će dobiti kardinala sa ključevima novog masaratija

  2. Nema potrebe za tabloidizacijom javnosti i pričama o nekim zaverama, jer neće biti nikakvih demostracijama, opozicionih ili prorežimskih, ispred Hrama. Nije ih bilo ni pre 10 godina, kada je izabran prethodni patrijarh, kada je takođe državni vrh, na čelu sa predsednikom Tadićem, vršio pritisak na izbor. Bivšeg patrijaha Irineja su pojedini optuživali da je Tadićev izbor, ali onda promenom režima je opet optuživan da je blizak novim vlastima. U SPC ima više struja, a prilikom izbora patrijarha uveknse pravi kompromis, kao što je bio i prethodnog puta, a što će verovatno biti i sada.

  3. angažujte Kačavendu i Pahomija da umiruju narod , ako se pojavi ispred Hrama!!! Pošto su penzionisani i ne glasaju, da budu od „koristi“!!!

    1. Dijalektika društva:
      Kakav NAROD, takva i DRŽAVA I CRKVA!

    2. Хвала ти на овој темељној социополитичкој анализи и огромном доприносу нашем народу и друштву, ти апсолутни магу политикологије и теологије. Да ли могу негде да се претплатим на твоју колумну??

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.