Vladimir Cvijan zbog smrti izbrisan iz imenika advokata 1Foto: Medija centar

Vladimir Cvijan, bivši generalni sekretar Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnji član Srpske napredne stranke preminuo je 2018. godine, navodi se u novom broju magazina Tabloid.

Tekst Tabloida, koji je na svom blogu objavio zamenik glavnog urednika ovog lista Predrag Popović, temelji se na dopisu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kojem se ističe da je VJT 2018. godine isplatio troškove Cvijanove obdukcije Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Viktor Gostiljac, predsednik Advokatske komore Srbije potvrdio je da je advokat Vladimir Cvijan zbog smrti izbrisan iz imenika AKS-a. Gostiljac je istakao da je to učinjeno po saznanju da je advokat Cvijan preminuo, ali nije mogao da precizira kada je to bilo.

Magazin Tabloid u svom tekstu navodi Cvijanovu biografiju ističući da je rođen 1976. godine i da je diplomirao na Pravnom fakultetu 1999. godine. Cvijan je od 2004. godine bio konsultant za poslove stručne analize iz oblasti prava za potrebe kabineta predsednika Borisa Tadića i kao sekretar Pravnog saveta predsednika Srbije. U februaru 2008, Cvijan je imenovan za Tadićevog savetnika, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije.

Predsedništvo je napustio 2010. godine zbog, kako je tvrdio, neslaganja sa reizborom sudija, a iste godine pristupio je Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. godine izabran je za narodnog poslanika. Cvijan je napustio SNS naredne godine a u otvorenom pismu, čije delove je preneo Tabloid, istakao je da se u tu partiju učlanio jer je verovao u ideju da nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom.

Vladimir Cvijan zbog smrti izbrisan iz imenika advokata 2

„Umesto toga, dobili smo stranku koja u većini gradova ima po više razjedinjenih odbora, smenjeni su ili po hitnom postupkom izbačeni iz SNS-a svi koji su se usprotivili volji jednog čoveka. U kampanji smo mnogo toga obećali i skoro ništa nismo ispunili“, ocenio je on. Cvijan je u pismu naveo da više obećanja koja je SNS davala u predizbornoj kampanji nisu ispunjena, a među njima je i, umesto slobode medija, „povratak u devedesete, zatvaranje medija i potpunu medijsku blokadu i satanizaciju“.

„Obećali smo fer izbore – dobili smo batinaše, crne džipove, kupovinu glasova i sve drugo što smo videli devedesetih… Obećali smo slobodno pravosuđe i fer suđenja – dobili smo montirane sudske postupke protiv svakoga ko drugačije misli, progon opozicije i nameštena hapšenja“, pisao je Cvijan.

„Obećali smo“, naglasio je, „da će svako ko je hrabar imati svoje zasluženo mesto u Srbiji, a dobili smo predsednika SNS-a koji se plaši, preti svakome ko drugačije misli i progoni mene, moje saradnike, simpatizere i savetnike“. On je smatrao da zbog svega toga SNS nema budućnost i da će mnogi simpatizeri, iskreni članovi i glasači prepoznati potrebu stvaranja nove snage. „Uvek sam spreman da svoja mišljenja i ideje suprotstavim Vučiću pred najširim auditorijumom, ako on to sme“, poručio je Cvijan, dodajući da će „uskoro biti kraj samovolje jednog čoveka“.

Kako piše Tabloid, Cvijan je nedugo nakon napuštanja SNS-a napustio i Srbiju. Kako su istakli „upućeniji su tvrdili da su ga viđali u Čikagu“. U poslednjem pasusu teksta Tabloid piše da su izvori ovog magazina ukazali da je „Cvijan namamljen u Crnu Goru“ i da je surovo mučen a zatim, navodno, i likvidiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari