Vladimir Vuletić: Hapšenje Malešića nastavak Vulinovog obračuna sa Stefanovićem 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

“Prljava igra narko klana iz MUP-a: Uhapsili srpskog Eliot Nesa da ne bi postao direktor policije” samo je jedan od naslova u domaćim tabloidima koji se bave Slobodanom Malešićem, načelnikom PU Novi Sad, koji je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja.

U nekima se čak kritikuje i ministar policije Aleksandar Vulin “jer ćuti o hapšenju” časnog generala policije, kako ga predstavljaju tabloidi. Što je veoma neobično, jer su u pitanju prorežimski mediji koji nikada u negativnom kontekstu ne komentarišu poteze vlasti ili Tužilaštva za organizovani kriminal.

Vladimir Vuletić, profesor prava i predsednik pokreta “Crno na belo” veruje da pisanje tabloida predstavlja uzvratni udarac Andreja Vučića i Miloša Vučevića, kojima ovo hapšenje nije odgovaralo. On ocenjuje za Danas da situacija nakon izbora, u kojima je pobednička stranka dobila 350.000 glasova manje nego na prošlim izborima i nema samostalnu vlast u parlamentu niti većinu u Beogradu, ionako mala bara je presušila, pa su krokodili nastavili sa prežderavanjem jedni drugih.

– Jedno od takvih međusobnih istrebljivanja jeste nastavak Vulinove potrebe da se obračuna sa svim i svačim što je ostalo iza Nebojše Stefanovića u policiji. Očekujem da će ovakvih situaciji biti sve više, jer čekaju ih izuzetno naporni pregovori za pravljene većine i u jednom i u drugom parlamentu. A o pritiscima i unutrašnjim trvenjima i da ne govorimo – navodi Vuletić dodajući da je ovo samo prvo u nizu hapšenja i “podmetačina”.

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana načelniku novosadske policije generalu Slobodanu Malešiću, kao i još dvojici policijskih službenika i jednom biznismenu uhapšenim pod sumnjom za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja.
Pritvor im je određen na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal po čijem su nalogu uhapšeni i saslušani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari