Vlasnik Adria Media Grupe: Sa frekvencijom bi očekivani rast bio veći; Zekić: Da li je to Kurir koji više ne psuje? 1foto Miroslav Dragojević Danas (Arhiva)

Vlasnik i direktor Adria Media Grupe Igor Žeželj istakao je danas da je u integraciji televizije i digitala ta grupa dominantan lider na tržištu interneta, čime se potvrđuje da su integrisani mediji budućnost.

Žeželj je predstavio rezultate televizije na platformama Telekoma i Oriona, navodeći da su svakog dana u prvih 10 kanala.

„Ako ne dobijemo frekvenciju“, rekao je on, „očekujemo rast od 15 odsto prema projekcijama naredne godine, dok bi sa frekvencijom taj rast bio veći“.

„Da li je to Kurir koji više ne psuje“, upitala je predsednica Saveta REM Olivera Zekić, aludirajući na sukob koji je Žeželj imao sa članicom Saveta Juditom Popović u julu.

„Prepoznati smo kao kanal koji sam radi produkciju i proizvodnju svojih sadržaja“, rekao je Žeželj i naveo da podržava razvoj nezavisnih produkcija.

Studiji su pri samom kraju, 15. decembra otvaramo prva dva, najavio je Žeželj.

„Ponosni smo na promenu percepcije o samom Kuriru. To je bio težak proces, ali isplativ za nas i to su prepoznali klijenti, čitaoci“, rekao je Žeželj.

Članica Saveta REM Aleksandra Janković interesovala se za verski program u TV Kuriru, na šta je Žeželj rekao da su u toku razgovori sa Srpskom pravoslavnom crkvom da se u nedeljnom terminu napravi saradnja.

Zekić je upitala zašto su tužili Savet REM i pojedine članove, Žeželj je rekao da su tužili REM jer nisu odgovarali na njihove zahteve o kanalima N1 i Nova S u periodu kada su bili registrovani kao strani kanali iz Luksembrga.

„Pojedine članove REM smo tužili jer je na prošlom sastanku „učinjena neistina“ i sa ovog mesta je izašlo nešto što se nije dogodilo“, naveo je on.

Za petu frekvenciju sa nacionalnom pokrivenošću konkurisale su četiri televizije – BK Telekom, Kopernikus, Nova S i Adria Media Grupa.

Na predlog članice Saveta REM Judite Popović medijima je dozvoljeno snimanje razgovora sa predstavnicima televizija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari