Vlasnik pekare "Roma" u Borči 3. maja deli besplatno pecivo sugrađanima 1Foto: YIHR Srbija

Vlasnik pekare „Roma“ Mon Đuraj Đura deliće u petak 3. maja besplatno pecivo za sve komšije u Borči, kao i ostale sugrađane koji dođu.

Prvog radnog dana nakon incidenta, vlasnik pekare spremiće Borčancima i svim ostalim sugrađanima „različite specijalitete iz svoje pećnice“, navodi se u saopštenju jedne stanovnice tog beogradskog naselja.

Đura je naveo da će u petak zajedno sa svojom porodicom deliti besplatno pecivo svim ljudima „dobre volje“ koji se odluče da dođu da, kako je rekao, „razmene koju lepu reč i osmehe“.

„Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem video i poznata lica svojih komšija koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi“, kazao je Đura.

Tokom proteklih sedam godina, vlasnik pekare Mon Đuraj podržava različite humanitarne i društveno odgovorne akcije, a uz to, poslednje dve i po godine pekara svakodnevno donira besplatnu užinu za jedno odeljenje od 25 učenika koji su slabijeg imovinskog statusa, kao i za decu izbeglice koje pohađaju školu „Rade Drainac“ u Borči, navodi se u saopštenju.

Nekoliko desetina desničara okupilo se u subotu ispred pekare „Roma“ čiji je Đuraj vlasnik, skandirajući i pozivajući prolaznike da u pekari više ne kupuju, a ispred vrata i na pult u samoj pekari ostavili su svinjsku glavu.

Sve to dogodilo se nakon što je na Fejsbuku objavljena fotografija, stara dve godine, na kojoj je jedan od zaposlenih u pekari rukama pokazuje nacionalni albanski simbol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari