Do kada će Novi Beograd, Surčin, Zemun i Batajnica biti bez vode? 1Ilustracija Foto: K. Bodžulić / Danas

Novi Beograd, Surčin, Zemun i Batajnica od sinoć bez su bez vode, a Javno-komunalno preduzeće “Beogradski vodovod i kanalizacija” saopštilo je da je popravka kvara u toku, i da se voda može očekivati u noći između nedelje i ponedeljka.

Vodosnabdevanje je obustavljeno zbog kvara na cevovodu sirove vode u ulici Pere Segedinca na Bežaniji, te obustave rada Proizvodnog pogona „Bežanijska kosa“.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/kvar-na-cevovodu-bezanijska-kosa-voda/

„Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ sa neophodom mehanizacijom se nalaze na terenu i trudiće se da kvar otklone u najkraćem mogućem vremenu. Očekujemo da će do urednog snabdevanja vodom svih potrošača doći u noći između nedelje, 05.11. i ponedeljka, 06.11.2023. godine“, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Ipak, automatska poruka na broju za informacije nagoveštava da će se potrošačima voda vratiti u ponoć.

„Zbog kvara na magistralnom cevovodu, potrođači u naseljima Novi Beograd, Zemun, Batajnica i Surčin, bez vode će biti do ponoći, kada očekujemo da kvar bude otklonjen. Zbog kvara u ulici Šejkina, na Mirjevu, opština Zvezdara, bez vode do 15 časova su potrošači ove i okolnih ulica na opštinama Palilula i Zvezdara“, ističe se u poruci.

Podsećamo, za najnužnije potrebe za pijaćom vodom JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i JKP „Gradska čistoća“ poslaće sve raspoložive auto-cisterne u naselja koja će ostati bez vode.

 

Takođe, potrošači na nižim spratovima u naselju Novi Beograd imaće vodu sa umanjenim pritiskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari