Voda u Ćupriji i Paraćinu već nekoliko dana nije za piće 1Foto: FreeImages / Matthew Bowden

Poslednje analize vode uzete iz javnog vodovoda pokazuju da je mutnoća u opadanju, javlja portal media-ps.

Na sajtu se ističe da Zavod za javno zdravlje iz Ćuprije svakodnevno uzima uzorke vode iz javnog vodovoda i prati mutnoću vode.

Kada analize uzoraka vode uzetih tri dana zaredom pokažu ispravnost vode prema važećem Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće obavestićemo potrošače o tome, stoji na sajtu paraćinskog Vodovoda. Voda sa vrela Sveta Petka nije za piće i pripremu namirnica sve dok ZZJZ iz Ćuprije ne utvrdi suprotno.

U Paraćinu će cisterna sa ispravnom vodom biti parkirana u centru grada, a tačan raspored kretanja cisterne objavićemo posle 13 časova.

Potrošače ćemo redovno obaveštavati o kvalitetu vode kao i o drugim promenama.

Sajt media-ps podseća da je pre dva dana u toku prepodneva došlo do zamućenja vode na vrelu “Sveta Petka” u selu Izvor iz koga se javni vodovod snabdeva vodom, a zbog intenzivnih padavina i otapanja snega.

Voda se neprekidno dezinfikuje hlorom i svakodnevno kontroliše kako na vrelu tako i u sekundarnoj vodovodnoj mreži od strane ZZJZ Ćuprija, “Pomoravlje” Ćuprija.

Prvi rezultati ukazuju na povećan stepen mutnoće vode dok ostali parametri o kvalitetu vode za piće odgovaraju propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari