Vojska Srbije dobija nova domaća borbena vozila Lazar i Miloš 1Foto: MOD

Ministarstva odbrane Srbije potpisalo je ugovor sa preduzećem „Jugoimport-SDPR“ za nabavku oklopnih borbenih vozila „Lazar 3“, a za nekoliko nedelja u jedinicama Vojske Srbije naći će se i borbena vozila „Miloš“.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao potpisivanju tog ugovora u vrednosti od 3,7 milijardi dinara, izjavio je danas da se nabavkom tih vozila nastavlja opremanje vojske Srbije sredstvima nove generacije domaće proizvodnje.

Stefanović je napomenuo da će ta nabavka doprineti unapređenju operativnih sposobnosti vojske.

Ministar je obišao proizvodne pogone „Borbenih složenih sistema“ u Velikoj Plani, u kojima se radi na izradi „Lazara“, „Nore“ i „Miloša“.

„Do kraja godine imaćemo veći broj i ‘Miloša’ i ‘Lazara’ u našem sastavu. Zahvalio bih svima iz „Jugoimporta“ i iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su naporno radili na razvijanju ovih vozila i njihovom ulasku u serijsku proizvodnju“, rekao je ministar.

Direktor kompanije Jugoimport SDPR Jugoslav Petković naglasio je da je serijska proizvodnja „odmakla daleko“.

„Prvi kontingent borbenih kola ‘Miloš’ smo već isporučili, a sledeći će biti spremni za testiranje u narednih petnaestak dana“, rekao je on.

Ugovor o kupovini „Lazara“ potpisali su pukovnik Aleksandar Cakić iz Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i pomoćnik direktora JP „Jugoimport-SDPR“ Aleksandar Lijaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari