Vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić kazao je juče u Puli da je važno da Srbija i sa njom Vojvodina uđe u Evropsku uniju, pri čemu su primeri iz okruženja zapravo motiv i motor za pokretanje Srbije, naročito kroz jačanje interregionalne saradnje. Grujić je, govoreći u centru Istarske županije na konferenciji u sklopu EU projekta AdriGov, kazao da je Vojvodina kao pokrajina okružena sa svih strana regijama koje su deo EU, i da je stoga važno da i naša država postane punopravni član.

– Vlada AP Vojvodine i Sekretarijat za kulturu i javno informisanje imaju dobru međunarodnu saradnju, naročito sa Istarskom županijom, sa kojom je još pre nekoliko godina potpisan Sporazum o saradnji na projektu „Dani Istre u Vojvodini“ i „Dani Vojvodine u Istri“. Pored toga, sklopili smo saradnju i sa italijanskom regijom Fruili-Venecija-Đulija, sa kojom smo pravi partneri u oblasti zaštite kulturne baštine. Velika mi je čast i zadovoljstvo što danas mogu da kažem da se pokazao i interes da se saradnja u oblasti kulture može proširiti i na Zeničko-dobojski kanton, koji ujedno takvu saradnju želi da ostvari i sa Istarskom županijom – rekao je Slaviša Grujić.

Ovaj projekat je finansiran kroz program prekogranične saradnje IPA Adriatic, a podrazumeva aktivnije učestvovanje građana u svakodnevnom odlučivanju i delovanju, kako bi se ojačao legitimitet vlasti i kvalitetniji socijalni dijalog, koji je slika demokratskog društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari