Vojvođanski klub: Zaštitimo Vojvodinu od zločinca Šešelja 1Foto: Logo

Malobrojne političke stranke, nevladine organizacije i javne ličnosti iz Srbije oficijelno su osudile verbalno  nasilje, sramne istupe i pretnje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i zatražile njegovo procesuiranje.

Vojvođanski klub se pridružio tim osudama. U demokratskim zemljama to bi bilo dovoljno. U Srbiji to, očigledno, nije dovoljno, piše u saopštenju za medije.

Srbija je država u kojoj nema nezavisnog sudstva, što znači da nema ko da zaustavi Vojislava Šešelja! Živimo državi u kojoj zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, ekonomske resurse i medije drži jedna stranka. U praksi, to znači – jedan čovek, navedeno je u saopštenju-

Kako se saopštava iz Vojvođanskog kluba etničko čišćenje i izmena etničke strukture Vojvodine, koje država nije sprečila devedesetih, jedan su od ključnih momenata u osudi Voijislava Šešelja. Zakazivanjem mitinga u Hrtkovcima, Vojislav Šešelj obznanjuje svoju nameru da ponovi ratni zločin iz devedesetih u mirnodopskim uslovima i da ponovo pokrene talas etničkog čišćenja. I ovoga puta, kao i 1992. godine, na državi je da ga spreči. Ako to ne učini, i Vučićeva Srbija će, isto kao i Miloševiševa, biti saučesnik u zločinu koji je mogla a nije ni pokušala da spreči. Problem je, samo, što je to i naša država. Prema tome, odgovornost je i na svima nama.

Temelj optužnice po kojoj je Šešelj osuđen su njegova nedela počinjena na tlu Vojvodine. Ako to država nije u stanju da uradi, na nama je danas da zaštitimo svoje sugrađane. Nećemo dozvoliti da Šešelj ponovo uznemirava građane Hrtkovaca! Nećemo dozvoliti da uznemirava bilo koje građane Vojvodine! Vojvodina je multikulturna i multietnička i to će i ostati, saopštava se iz Vojvođanskog kluba.

Vojislav Šešelj je osuđeni ratni zločinac i zastupnik fašističkih stavova! Prema njemu se, zato, treba odnositi  kao i prema drugim fašistima! Za njega i njegove ideje nema mesta u Vojvodini! U Hrtkovcima, posle svog zla koje je tamo naneo, za njega posebno nema mesta, piše u saopštenju.

Vojvođanski klub je saopštio da ukoliko država ne spreči dolazak Šešelja u Hrtkovce oni pozivaju das vi: “Antifaštisti, okupimo se i budimo 6. maja u Hrtkovcima zajedno – Za antifašističku Vojvodinu!”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari