Vozač napravio lom u Sevojnu: Šleperom oštetio deo stambene zgrade, automobile, kontejnere (FOTO) 1Foto: Privatna arhiva

Vozač šlepera jedne crnogorske firme za sobom je ostavio pravi lom u Sevojnu, u Ulici Milivoja Marića, nakon što je zalutao u tu ulicu i iz nje pokušavao da izađe. Na sreću, osim velike materijalne štete i uznemirenja građana, niko nije povređen.

Šleper podgoričkih tablica, noćas oko tri sata, pokušavao je da izađe iz te ulice i kretao se u rikverc.

Pri tome je oštetio krov i deo fasade stana u prizemnoj stambenoj zgradi, dva autmobila, kontejnere, pokidao kablove, a uspeo je da sruši i jedno veće stablo koje je, prilkom pada, oštetilo još jedan automobil.

Prema Danasovim saznanjima, vozač je promašio skretanje sa puta ka jednoj firmi za proizvodnju nameštaja u Sevojnu jer ga je, navodno, pogrešno navodila navigacija.

Vozač napravio lom u Sevojnu: Šleperom oštetio deo stambene zgrade, automobile, kontejnere (FOTO) 2
Foto: Privatna arhiva

Kad je video da je zalutao, pokušao je da okrene šleper i to na mestu na kome, kažu očevici, takav manevar ne može da se obavi ni sa mnogo manjim kamionom.

Milenko Cvijović, vlasnik oštećenog stana u kome je, osim njega i supruge, bilo i njihovo četvoro dece, kaže za Danas da ga je haos probudio noćas, nekoliko minuta posle tri sata.

Vozač napravio lom u Sevojnu: Šleperom oštetio deo stambene zgrade, automobile, kontejnere (FOTO) 3
Foto: Privatna arhiva

„Šleper se kretao u rikverc i praktično je zdrobio moj auto i auto našeg  komšije. Izvalio je deo ćoška zgrade i samo što nije uleteo u naš stan. Da je to uradio jednom, hajde da ga razumem, ali dva puta je na isti način vozio u rikverc. Pokušao je to i treći put, ali sam ga zamolio da zaustavi šeleper“, svedoči za Danas Milenko.

Na osnovu onoga što je video, ocenjuje da je „vozač veoma neiskusan i da se, prilikom uviđaja, saznalo i to da šleper vozi svega tri meseca“.

„Dozvoliti nekome da, sa iskustvom od svega tri meseca, vozi takav kamion od Podgorice do Sevojna je katastrofa“, ocenjuje naš sagovornik i dodaje da vozač nije bio pijan.

Vozač napravio lom u Sevojnu: Šleperom oštetio deo stambene zgrade, automobile, kontejnere (FOTO) 4
Foto: Privatna arhiva

Nada se će štetu na automobilu uspeti da naplatiti od osiguravajućeg društva,  dok će sam morati da plati popravke na fasadi i krovu svog stana.

Prijava protiv vozača

Danas saznaje da je policija, nakon obavljenog uviđaja, protiv vozača podnela  prijavu i da je on priveden sudiji radi vođenja skraćeng prekršajnog postupka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari