Vozila za policiju i vatrogasce u Zrenjaninu 1Fotografije: FoNet/TV FoNet

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas uručenju vozila, čamaca i opreme koju je Grad Zrenjanin donirao Policijskoj upravi i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu u tom gradu.

Stefanović je izjavio da je u Zrenjaninu opšta stopa kriminaliteta opala za 10,3 posto i smanjen broj krivičnih dela. Na teritoriji ove opštine smanjuje se broj krivičnih dela i nemamo ozbiljnije organizovanje kriminalnih grupa koje mogu da ugroze bezbednost stanovništva, rekao je Stefanović. On je najavio da se može očekivati veći broj policijskih službenika, koji se školuju u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i na Kriminalističko policijskoj akademiji, navodi se u saopštenju MUP.

„To znači da možete da očekujete u celoj Srbiji više policajaca koji će dežurati u školama i koji će se boriti protiv narko trafikinga, kao i na nove tehnološke napretke u MUP koji podrazumevaju više kamera, više tehničkog usavršavanja kriminalističke policije i bolje rezultate u istragama, koje će još više spustiti stopu kriminaliteta“, poručio je Stefanović. Stefanović je izrazio zahvalnost Gradu Zrenjaninu, gde je u Gradskoj kući razgovarao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i načelnikom Policijske uprave Bojanom Markovićem.

Vozila za policiju i vatrogasce u Zrenjaninu 2

Ministar policije se zahvalio i opštini Žitište na donaciji dva vozila za Kriminalističku policiju što je ocenio odličnim primerom saradnje lokalne samouprave i policije. Na zrenjaninskom Trgu slobode je održana akcija Ministarstva unutrašnjih poslova „Policija u zajednici“ u kojoj su građanima predstavljene jedinice MUP Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vozila za policiju i vatrogasce u Zrenjaninu”

  1. Cek, Zrenjanin je likvidniji od ministarstva? U bre ala su doveli drzavu do propasti kad lokalna samouprava donira republickom organu… SRAMOTA!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.