Vranjanci tokom popodneva u problemima sa vododosnadbevanjem, grejanjem i zagađenjem vazduha 1Vranje Foto: www.wikipedia.org / Wlodzimierz

Tokom popodneva i večeri dopisniku Danasa javilo se više od dvadeset građana iz šireg centra grada koji upozoravaju na „aljkav odnos JP Vodovod“, koje nije otklonilo havarijska oštećenja na vodovodnoj mreži.

– Problema ima i u Vranjskoj Banji, ali i u drugim delovima grada- rekao je za Danas jedan od funkcionera dežurne službe, navodeći da je „najveći broj ljudi na bolovanju, pa nedostaju majstori koji bi završili priključak nakon havarije“.

Tokom večeri i popodneva bilo je nemoguće stupiti u kontak sa direktorom JP „Vodovod“ Goranom Đorđevićem, inače, visokim funkcionerom Gradskog odbora SNS. On odbija bilo kakav kontak sa medijima duže vreme.

Na grejanje su se žalili i gradjani viših delova grada koji koriste usluge JP „Novi Dom“, a koje ignoriše kako kažu „realne potrebe i gleda u termometar, iako mi plaćamo najskuplje u ovom delu Srbije, a onda gleda da nas kazni čim je temperatura malkice viša2, navode građani.

– Nemamo drugo rešenje, jer njih, njihovi neće nikada da smene i kada ne izvršavaju obaveze koje imaju prema građanima. Pokušaćemo sa peticijom, a da li neko u to veruje ? – kaže sagovornik Danasa.

Stanovnici naselja „Češalj“, koje se nalazi uz zgradu Zdravstveno centra u neposrednoj blizini dečjeg odeljenja danas su usled magle imali su probleme od dimnjaka koji koristi bez, kako navode bilo kakve, ekološke zaštite kotlarnica JP „Novi Dom“. Dim je kuljao prema bolnici i naselju, a da pritom ne postoji adekvatna ekološka zaštita. Građani su na daljinsko grejanje koje spada u red najskupljih u Srbiji imali primedbe i u poslednjih petnaestak dana, a da pritom nije bilo nikakvog izvinjenja ili korekcije u mesečnim računima.

Vranjanci plaćaju mesečno u proseku oko 5.000 dinara za daljinsko grejanje tokom cele godine, za iznošenje jedne kante smeća 1.209 dinara u domaćinstvu, kao i po kubnom metru vode koja se neredovno čita više od 1.200 dinara, ušta je uračunato i finasiranje održavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari