Vučić će budućoj Skupštini predložiti strože kazne za saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom dece 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja roditelja dece nastradale u saobraćajnim nesrećama i prihvatio njihov predlog da se uvedu strože kazne kod saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom deteta ili više lica.

Vučić je rekao da će od buduće skupštinske većine tražiti izmenu Krivičnog zakonika kojom bi kazna za dela protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom deteta ili više lica bila pooštrena sa sadašnjih od dve do 12, na pet do 20 godina, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Naveo je i da će tražiti da se zakonodavstvom predvidi trajna zabrana upravljanja vozilom za onog ko počini krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, koje za posledicu ima povredu ili smrtni ishoh deteta.

Roditelji stradale dece su inicirali i formiranje stalne pomoći psihologa za posledice tragedija u okviru zdravstvenog sistema Srbije, a na sastanku je dogovren i dalji rad po pitanju prevencije nepropisne vožnje i bliska koordinacija sa ministarstvima saobraćaja i unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari