Vučić i Brnabić čestitali Uskrs vernicima koji slave po Julijanskom kalendaru 1Foto: FoNet/Vlada/Slobodan Miljevic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i pravoslavnim vernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

„Najveći hrišćanski praznik – to večito svedočanstvo novog života – i ove godine proslavljamo u vremenima iskušenja sa kojim se susreću i naša Otadžbina i slavni srpski narod, ali i celo čovečanstvo. Želim da Vaskrs bude najsnažniji podsticaj da, odlučno gledajući unapred, nastavimo da unapređujemo našu Republiku Srbiju“, naveo je Vučić u čestitki.

Kako je saopšteno iz kabineta predednika, on je kazao da je uveren da će građani „kao i do sada, saborno i bratski“, pokazati mudrost, odlučnost i rešenost da novim iskrama bratoljublja snažiti mir, toleranciju i prosperitet srpskog naroda.

Premijerka Ana Brnabić u čestitki je navela da je Uskrs simbol pobede života, ljubavi, spokoja i dobrog.

„Zajedništvo i solidarnost proveli su nas kroz izazovno vreme, i biće ključni i u periodu koji je pred nama. Medjusobno uvažavanje i poštovanje, ljubav i tolerancija su neprolazne vrednosti na koje nas Vaskrs podseća. Ovaj najradosniji hrišćanski praznik daje nam motiv da iznova činimo dobro jer tako postajemo još bolji ljudi“, napisala je Brnabić.

U ime članova Vlade Srbije i u svoje lično ime, Brnabić je poželela da vernici koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru, praznične dane provedu u dobrom zdravlju, ljubavi i duhovnom miru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari