Vučić konstrukcijama brani neodbranjivo 1Aleksandar obradović Foto: Privatna arhiva

Sve veća podrška javnosti ubrizgava i akumulira u meni osećanje sreće i ponosa.

Saznanje da u svemu nisam sam, da postoje dostojanstveni ljudi koji ne ignorišu stvarnost i ne gledaju kroz prste na sve zloupotrebe, manipulacije i gluposti ove vlasti, dodatno me raduje i ohrabruje, rekao je juče našem listu uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović.

On je uhapšen pre dva i po meseca u tajnoj akciji BIA, jer je javnosti ukazao da pojedini domaći trgovci oružjem imaju povlašćeni status pri kupovini proizvoda Krušika, čime nanose štetu državi.

Obradović ističe da, iako predsednik Vučić „osporava njegovu ulogu uzbunjivača“, „pravi konstrukcije i scenarija, kojima brani neodbranjivo i povezuje nepovezano i nepovezivo“.

– Velika zahvalnost svima koji su potpisali peticiju (za oslobađanje iz kućnog pritvora), svim javnim ličnostima i stručnoj javnosti na podršci, svim medijima koji se ovom temom bave objektivno i profesionalno, svima koje je ovaj moj postupak ohrabrio, inspirisao i naterao, bar na kratko, na razmišljanje o tome u kakvom društvu i sistemu živimo, poručuje Obradović.

NJegov advokat Vladimir Gajić rekao je našem listu da će danas da ponovi predlog za ukidanje pritvora Aleksandru Obradoviću. Prethodna dva predloga, sud je, prema rečima našeg sagovornika, ignorisao. Ovaj „kućni pritvor“ može, tvrdi Gajić, da traje do okončanja pravosnažnog postupka,“faktički neodređeno“.

– Zbog toga i ističem da je Aleksandar Obradović njihov zarobljenik. Mera zabrane napuštanja stana može da bude određena samo po članu 211, stav 1, tačka tri Krivičnog zakonika, što znači ako postoji opasnost da će da ponovi krivično delo, s time što ta opasnost mora da bude neposredna. Jasno je posle 70 dana od kad je Obradović uhapšen, da taj argument ne može da opstane. Ali, Obradović i nije uhapšen zato što vlast veruje da je učinjeno krivično delo, nego da bi ga osujetili u otkrivanju njihovog kriminala. To je jasno i u Srbiji i u međunarodnoj zajednici, smatra Gajić.

Podrška

U Kragujevcu je u minula tri dana, peticiju za oslobađanje Aleksandra Obradovića potpisalo više od 1.000 Kragujevčana, među kojima je veliki broj njegovih kolega iz Zastave oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari