Vučić: Marko Janković istinska legenda našeg novinarstva i simbol urbanog Beograda 1foto FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće povodom smrti novinara Marka Jankovića, ističući da je bio „istinska legenda našeg novinarstva“ i „jedan od simbola urbanog Beograda“.

Vučić je naveo da je jedan od osnivača radija Studio B bio „beskompromisni borac za slobodu reči, zbog čega je neretko plaćao cenu koju mnogi nikada nisu bili spremni da plate“.

„Marko je obeležio naše živote na mnogo načina. Bio je jedan od simbola urbanog Beograda, koji je svojim stilom nenametljivo oblikovao ne samo naše muzičke sklonosti, već pre svega naš odnos prema proklamovanim ‘istinama’, koje je upravo on, medju prvima, dovodio u pitanje u svojim emisijama“, naveo je predsednik Srbije.

Ukazao je da je Jankovićev odnos prema politici bio „iskren, snažan i emotivan, prebojen idealima njegovog otvorenog rodoljublja i istinskog patriotizma, za koje se borio do kraja i koje nikada nije skrivao“.

„Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima Marka Jankovića. Njegov Beograd i Srbija ga neće zaboraviti. Neka počiva u miru“, naveo je Vučić u telegramu saučešća.

Marko Janković preminuo je juče u 76. godini.

Bio je jedan od osnivača radija Studio B 1970. godine a radio je kao voditelj i na Indeksu, Pingvinu i Fokus radiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari