Vučić: Nije tajna da navijam za Zvezdu, navijači Partizana me prozivaju jer njihov klub ne plaća porez 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Pošto Ukrajina neće lako pobediti u vojnom smislu, očekujem da će dobiti veliki zamah na evropskom putu. Dolazi takmičenje ko će biti šef NATO-a, a Amerikanci prave poseban blok u Evropi. U samoj Evropi dolaziće do promene političke mape, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na TV Pinku kod Jovane Jeremić.

Dodaje da Srbija ima sve bliže odnose i sa Mađarskom, i da želimo da se pozicioniramo kao centralna zemlja.

– To će menjati i dinamiku našeg odnosa sa Evropom, želim da verujem da će to biti u pozitivnom svetlu, iako su za nas ograničavajući faktori sankcije Rusiji i KiM – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da smatra da će se dogoditi još mnogo toga.

– To da sam ludak, govore kada nemaju drugi argument. Vučiću „pederu“ je svojevrsni folklor. Mislio sam da to ima veze sa sportom, zato što navijam za Zvezdu. To nikada nisam krio. FK i KK Partizan duguju 26 miliona evra, a FK i KK Zvezda, oko  tri. Nazivaju me „pederom“ navijači Parizana jer ne plaćaju porez – naveo je predsenik.

Vučić je komentarišući izjavu Kristijana Veršuca koji je rekao da je od Vučića saznao da će početi rat u Ukrajini, rekao da je ta izjava preneta u svim zapadnim medijima i dodao da to nije neka velika tajna.

– Mogli ste da pogledate i u arhivi moje izjave kada sam bio u Sočiju kod Putina, i tada sam rekao da nam se priprema mnogo toga teškog u svetu i da se plašim sudbine sveta. Ne zato što mi je Putin nešto rekao, samo sam razumeo šta će da se desi u Ukrajini – rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari