Vučić primio porodilju Maricu Mihajlović: "Dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo da nešto ispravimo u budućnosti" 1Foto: Printskrin/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa porodiljom iz Sremske Mitrovice čija je beba umrla nakon porođaja Maricom Mihajlović i poručio da će država uraditi sve da pomogne njenoj porodici i da uspostavi bolju kontrolu kako se takav slučaj ne bi više ponovio.

Vučić je kazao da je saznao sve detalje i da mu je mnogo žao i teško što joj se to dogodilo.

„Dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo da nešto ispravimo u budućnosti“, rekao je Vučić i naglasio da je 99 odsto lekara među najboljima, ali da je potrebno da onih jedan odsto posebno obrate pažnju.

Predsednik je zahvalio Marici Mihajlović na hrabrosti, odlučnosti, otvorenost i poštenju.

„Video sam da su babice bile veoma fer i da su u najvećem delu potvrdile ono što ste govorili“, kazao je Vučić, što je potvrdila i Mihajlović.

Napomenuo je da je mnogo važnije da zamoli ljude koji rade najlepši i najhumaniji posao, bez obzira na sve muke, da budu 100 odsto posvećeni majkama i deci, jer je tu najveća odgovornost.

„Verujem da ćemo da donesemo nova pravila i uvedemo više odgovornosti u postupanju“, naglasio je Vučić dodajući da ne treba donositi presude pre kraja procesa.

Marica Mihajlović je zahvalila predsedniku što je primio nju i njenog supruga Danijela i što je sa njima razgovarao i podržao ih.

„Nadamo se da će pravda da uradi svoje“, poručila je Mihajlović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari